Nóżka jagnięca z bazylią z cytrynowym winegretem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj jagnięciny z bazylią z winegretem cytrynowym. Na 3,16 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 376 kalorii, 27g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz oliwę z oliwek - 1/3 szklanki, sól koszerna i pieprz, musztarda dijon i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Curry Crusted Jagnięcina Piersi Z Tajskiej Bazylii Raita, Jagnięcina pistacjowo-cytrynowa, oraz Zielono-oliwkowo-cytrynowa Nóżka Jagnięca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozłóż orzeszki piniowe na blasze do pieczenia i tosty na złoty, o 5 protokół.
Napełnij małą miskę lodowatą wodą. W małym rondlu z wrzącą wodą blanszuj liście bazylii przez 10 sekund.
Spuścić i natychmiast przenieść do lodowatej wody.
Odcedzić i wycisnąć do sucha.
Bazylia umieścić w robocie kuchennym z 1/3 szklanki rozgrzanego oleju i puree, aż będzie dość gładka.
Dodać tosty, 1 ząbek czosnku, 2 łyżeczki skórki cytrynowej i 1/2 szklanki orzeszków piniowych i pulsować, aż grubo posiekane. Doprawić solą, pieprzem i cayenne.
Jagnięcinę posmarować tłuszczem i doprawić solą i pieprzem. Połowę mieszanki bazylii natrzeć na mięso.
Zwinąć mięso i związać w odstępach 1-calowych sznurkiem kuchennym.
Na ognioodpornej patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek. Jagnięcinę doprawić solą i pieprzem.
Dodać jagnięcinę na patelni i gotować na dużym ogniu, obracając od czasu do czasu, aż rumiane na całym, 10 protokół.
Dodaj masło, tymianek i pozostały ząbek czosnku do patelni i gotuj przez 1 minutę, fastrygując jagnięcinę.
Przełożyć jagnięcinę do piekarnika; piec przez 1 godzinę i 15 minut, obracając raz lub dwa razy, aż termometr natychmiastowo odczytany zarejestruje 130 dla średnio rzadkich.
Przenieść jagnięcinę do deski do krojenia; usunąć sznurki.
Rozłóż pozostałą mieszaninę bazylii na pieczeń i przywróć mięso na patelnię. Broil to 8 cali od ciepła przez 5 minut, aż skorupa jest lekko rumiane i skwierczeć.
Przenieść mięso na deskę do krojenia; odstawić na 20 minut.
Tymczasem w misce ubijamy sok z cytryny z musztardą.
Pozostałą 1/3 szklanki oliwy, 1/4 szklanki orzechów piniowych, 1 łyżeczkę skórki cytrynowej i posiekaną bazylię, doprawić solą i pieprzem. Mięso pokroić, przełożyć na talerze.
Skropić winegretem i podawać.