Nowojorskie steki z sosem waniliowo-wiśniowym

Nowojorskie steki z sosem waniliowo-wiśniowym
Nowojorskie steki z sosem waniliowym i wiśniowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 754 kalorie, 48g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Na 8,85 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jeśli masz wiśnie, cukier, wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Grillowane steki nowojorskie z sosem San Marzano, Nowojorskie steki z sosem Boursin i Merlot, oraz Steki nowojorskie w sosie z zielonego pieprzu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na duże ciepło i lekko nasmaruj ruszt. Steki z Nowego Jorku pocierać po obu stronach sosem Worcestershire, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
2
Gotować steki na rozgrzanym grillu, aż zaczną się jędrne, i są gorące i lekko różowe w środku, 6 do 7 minut na stronę. Termometr natychmiastowego odczytu włożony do środka powinien odczytywać 140 stopni F (60 stopni C). Po zakończeniu steki przykryj je dwiema warstwami folii aluminiowej i pozostaw na 10 minut w ciepłym miejscu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
3
Podczas gotowania steki, przygotować sos wiśniowy doprowadzając czerwone wino do wrzenia w rondlu na średnim ogniu; gotować przez 5 minut. Wymieszać z wiśniami, cukrem i ekstraktem z wanilii. Powrót do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu, aż wiśnie będą miękkie, 5 do 7 minut. Skrobię kukurydzianą rozpuścić w wodzie, a następnie wymieszać z gotującym się sosem wiśniowym. Gotować przez kilka minut, aż sos wiśniowy zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Polać sosem steki służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Merlot reżysera z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Merlot dyrektora
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia24
Magazyn