Norweskie Klopsiki
Norweskie klopsiki to hor d ' oeuvre, który służy 16. Jedna porcja zawiera 178 kalorii, 8G białka, oraz 12g tłuszczu. Za 49 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką mleko, bułkę tartą, pieprz cayenne i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to skandynawskie danie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 50 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 22%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Jaja Norweskie, Norweski Coleslaw, oraz Norweskie Podpłomyki dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj jajka, mleko, bułkę tartą, cebulę i przyprawy.
Odstawić, aż okruchy wchłoną mleko.
Dodaj mięso; mieszaj, aż dobrze się zmiksuje. Uformuj w 1 cal. klopsiki.
Umieść klopsiki na natłuszczonym ruszcie na płytkiej blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 400° do zrumienienia, około 18 minut lub do momentu, gdy termometr wskaże 160°; odcedzić. Odłóż na bok.
W przypadku sosu na dużej patelni podsmaż cebulę na maśle do miękkości. Dodaj mąkę i lekko zrumień. Powoli dodaj bulion; gotuj i mieszaj, aż będzie gładka i zgęstniała. Dodaj śmietanę, cayenne i biały pieprz. Delikatnie wymieszaj klopsiki; podgrzej, ale nie gotuj.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i musujące różowe to moje najlepsze typy na Antipasti. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Ferrari Perle. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 38 dolarów za butelkę.
![Ferrari Perle]()
Ferrari Perle
Słomkowo-żółty z lekkim złotym połyskiem. Intensywny i szczególnie wyrafinowany z zapachami migdałów, jabłek, lekką przyprawą i nutą skórki chleba. Suche, czyste i eleganckie z trwałą gładkością. Nuty dojrzałych jabłek, przyjemnej drożdżówki i słodkich migdałów.