Norwegian Lefse
Norweska Lewica może być tylko Skandynawski przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 82 kalorie. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 60. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka cukru, mąki, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 24%. Spróbuj Norweski Hardanger Lefse na Boże Narodzenie, Norweskie Klopsiki, oraz Norweskie Ciasteczka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki zalać wodą i gotować do miękkości. Uruchom gorące ziemniaki przez ricer ziemniaków.
Umieścić w dużej misce. Do gorących ziemniaków ubić masło, śmietanę, sól i cukier.
Ostudzić do temperatury pokojowej.
Mąkę wymieszać z mieszaniną ziemniaków. Zdjąć kawałki ciasta i uformować w kulki wielkości orzecha włoskiego. Lekko mąkę ściereczkę do ciasta i rozwałkować kulki lefse do grubości 1/8 cala.
Gotować na gorącej (400 stopni F/200 C) patelni, aż utworzą się pęcherzyki i każda strona zbrązowieje.
Umieść na wilgotnym ręczniku, aby lekko ostudzić, a następnie przykryj wilgotnym ręcznikiem, aż będzie gotowy do podania.