Noga jagnięca z sosem suszono-wiśniowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj jagnięciny z suszonym sosem wiśniowym. Jedna porcja zawiera 335 kalorii, 40g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 10 i kosztuje 3,87 zł za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól i pieprz, wodę, jagnięcinę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Pieczona noga jagnięcina z sosem suszono-wiśniowym, Sos Z Porto I Suszonych Wiśni, oraz SOS Wiśniowo-Żurawinowy Suszony dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym pulsuj liście bazylii, aż zostaną grubo posiekane.
Dodać oliwę z oliwek i grubo zmielony czarny pieprz i pulsować tylko do grubej pasty formy. Pocierać pastę bazyliową na całej jagnięciny i ustawić pieczeń na stojaku ustawionym w patelni do pieczenia.
Pozostawić pieczeń w temperaturze pokojowej przez 45 minut do marynowania. Po 30 minutach Rozgrzej piekarnik do 40
Tymczasem w małej żaroodpornej misce przykryj suszone wiśnie wrzącą wodą i odstaw do pulchności, około 30 minut.
Jagnięcinę doprawić solą i pieprzem. Piec na dolnej półce piekarnika przez 30 minut. Zmniejsz temperaturę pieczenia do 350 i piecz jagnięcinę przez 1,5 godziny dłużej lub do momentu, gdy termometr włożony w najgrubszą część pieczenia odczytuje 12
Przełożyć pieczoną jagnięcinę na deskę do rzeźbienia, obłożyć pieczeń luźno folią i odstawić na 15 minut.
W międzyczasie, łyżka off tłuszczu z patelni i ustawić patelnię na 2 palniki.
Dodać czerwone Wino i ocet balsamiczny i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, skrobanie wszelkie rumiane kawałki z dna patelni z drewnianą łyżką. Gotować na wolnym ogniu, aż ciecz zmniejszy się o połowę, około 5 minut, a następnie odcedzić ciecz do małego rondla.
Dodać bulion wołowy i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż zmniejszy się do 3/4 szklanki, o 15 protokół.
Dodać odtworzone czereśnie i masło, doprawić sosem z suszonych wiśni solą i pieprzem i ogrzać.
Zdjąć sznurki z pieczonej jagnięciny i pokroić w cienkie plasterki. Ułóż mięso na półmisku i otocz je karmelizowaną czerwoną cebulą.
Wlać suszony sos wiśniowy do miski i podać przy stole.