Noga jagnięca z sosem malinowym
Noga jagnięca z sosem malinowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Jedna porcja zawiera 370 kalorii, 45g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na $5.05 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 27 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka bulionu warzywnego, jagnięcina, maliny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Z łyżeczką wynik 94%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Jagnięcina z sosem malinowym, Pieczona jagnięcina ze skórką z kiełbasy jagnięcej i sosem ze świeżych winogron, oraz Kotlety jagnięce z sosem curry lub jagnięciną.
Instrukcje
W pojemniku blendera lub dużego robota kuchennego połącz bulion warzywny, maliny, dżem malinowy i ocet winny z czerwonego wina. Puree aż będzie gładkie.
Wlać do dużej miski i odstawić.
Rozgrzać patelnię nonstick na średnim ogniu. Szybko podgrzej nogę jagnięciny ze wszystkich stron i zdejmij z patelni. Przebić mięso co cal lub tak z palców widelca.
Umieścić w misce z sosem malinowym. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 12 godzin do marynowania. Od czasu do czasu.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Wyjąć jagnięcinę z marynaty i osuszyć.
Umieść na stojaku do pieczenia na patelni.
Piecz jagnięcinę przez 1 godzinę w nagrzanym piekarniku lub do czasu, aż termometr do mięsa włożony do mięsa wyświetli 140 stopni F (62 stopnie C). Odstawić na 10 do 15 minut przed rzeźbieniem. Temperatura powinna wzrosnąć o kolejne 5 do 10 STOPNI, podczas gdy odpoczywa średnio rzadko. Jeśli podoba Ci się to bardziej zrobione, poczekaj, aż osiągnie 145 Stopni F przed wyjęciem z piekarnika.
Podczas pieczenia jagnięciny marynatę przełożyć do rondla. Doprowadzić do wrzenia i dodać rozmaryn. Gotować na średnim ogniu, aż sos zmniejszy się i lekko zgęstnieje, około 10 minut. Pokroić jagnięcinę i łyżką sosu na nim służyć.