Noga jagnięca z sosem malinowym

Noga jagnięca z sosem malinowym
Noga jagnięca z sosem malinowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Jedna porcja zawiera 370 kalorii, 45g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na $5.05 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 27 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka bulionu warzywnego, jagnięcina, maliny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Z łyżeczką wynik 94%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Jagnięcina z sosem malinowym, Pieczona jagnięcina ze skórką z kiełbasy jagnięcej i sosem ze świeżych winogron, oraz Kotlety jagnięce z sosem curry lub jagnięciną.

Instrukcje

1
W pojemniku blendera lub dużego robota kuchennego połącz bulion warzywny, maliny, dżem malinowy i ocet winny z czerwonego wina. Puree aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny CzerwonyOcet Winny Czerwony
Bulion WarzywnyBulion Warzywny
Dżem MalinowyDżem Malinowy
MalinyMaliny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Wlać do dużej miski i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozgrzać patelnię nonstick na średnim ogniu. Szybko podgrzej nogę jagnięciny ze wszystkich stron i zdejmij z patelni. Przebić mięso co cal lub tak z palców widelca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga JagnięcaNoga Jagnięca
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Umieścić w misce z sosem malinowym. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 12 godzin do marynowania. Od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos MalinowySos Malinowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Wyjąć jagnięcinę z marynaty i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
JagnięcinaJagnięcina
7
Umieść na stojaku do pieczenia na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Piecz jagnięcinę przez 1 godzinę w nagrzanym piekarniku lub do czasu, aż termometr do mięsa włożony do mięsa wyświetli 140 stopni F (62 stopnie C). Odstawić na 10 do 15 minut przed rzeźbieniem. Temperatura powinna wzrosnąć o kolejne 5 do 10 STOPNI, podczas gdy odpoczywa średnio rzadko. Jeśli podoba Ci się to bardziej zrobione, poczekaj, aż osiągnie 145 Stopni F przed wyjęciem z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
9
Podczas pieczenia jagnięciny marynatę przełożyć do rondla. Doprowadzić do wrzenia i dodać rozmaryn. Gotować na średnim ogniu, aż sos zmniejszy się i lekko zgęstnieje, około 10 minut. Pokroić jagnięcinę i łyżką sosu na nim służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
RozmarynRozmaryn
SOSSOS
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia56
Magazyn