NoCal wędzony pieczony indyk z sosem z szałwii dyniowej

NoCal wędzony pieczony indyk z sosem z szałwii dyniowej
NoCal wędzony pieczony indyk z sosem z szałwii dyniowej to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 80g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 882 kalorie. Na 2,91 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Mieszanka cukru, szałwii, cebuli w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać cytrynę meyer można śledzić to danie główne z Meyer Lemon Cake jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczona z szałwii pierś z indyka i sos, Pieczony indyk z masłem szałwiowym z sosem jabłkowym, oraz Pieczona pierś z indyka z chlebem kukurydzianym-farsz z szałwii i sos Brandy.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 2 szklanki chipsów wędzarniczych applewood, namoczonych w wodzie
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Aby skonfigurować wędzarnię: weź pieczeń z indyka i ułóż ją folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
4
Odcedzić wióry applewood i dodać do dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Umieść patelnię na dużym ogniu na kuchence. Wióry zaczną się tlić i dymić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Do mieszanki przypraw: w małej misce dodać pierwsze 5 składników i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Połącz pozostałe składniki w moździerzu i tłucz i zacieru, aż uzyskasz konsystencję gruboziarnistego piasku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
8
Dodaj tę mieszaninę do miski przypraw.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Przygotuj indyka. Umyć ptaka wewnątrz i na zewnątrz pod zimną bieżącą wodą. Osuszyć ręcznikami papierowymi i dobrze doprawić do wnętrza jamy mieszanką przypraw. Podsmaż ptaka pokrojonym koprem włoskim, cytryną, czosnkiem, laurką, szałwią, rozmarynem i tymiankiem. Pin skrzydła z powrotem za podstawą piersi. Kratownica ptaka za pomocą sznurka kuchennego. Indyka zalać oliwą z oliwek i doprawić Na Zewnątrz pozostałą mieszanką przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
10
Gdy chipsy zaczną palić ułóż indyka na stojaku i połóż go na palących chipsach. Zmniejsz ciepło do średniego i przykryj całą patelnię folią, aby dym zamknął całego ptaka. Lekko obniżyć temperaturę i palić przez 10 do 15 minut. Gdy to zrobisz, zdejmij folię i podnieś cały stojak z indykiem z patelni. Folię należy wyrzucić wraz z wiórkami. (Upewnij się, że odłożyłeś żetony, zanurzając się w wodzie przed odrzuceniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Włóż regał z powrotem do patelni i piecz w nagrzanym piekarniku przez 2 1/2 do 3 godzin. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do mięsistej części uda powinien zarejestrować 170 stopni F. Jeśli nogi lub pierś zbyt szybko brązowieją podczas pieczenia, przykryj je folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
12
Po zakończeniu wyjąć indyka z piekarnika i odstawić na odpoczynek.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
13
Przełożyć na talerz i udekorować szałwią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
14
Na dużej patelni na średnim ogniu dodaj boczek. Gotować przez 5 minut, aż boczek zaczyna chrupać.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
15
Dodaj cebulę, czosnek, 3 rozdarte liście szałwii i dynię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
16
Saute aż cebula karmelizować, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
17
Wlać wywar z kurczaka na patelnię, aby rozpalić i gotować na wolnym ogniu, aż dynia będzie całkowicie miękka, około 10 do 12 minut. Gdy dynia będzie miękka, wlać sos przez drobny sitko siatkowe, do miski. Docisnąć ciała stałe łyżką, aby wydobyć cały płyn i miąższ. Powrót sos do garnka i nadal dusić i zmniejszyć o połowę, o 15 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać pozostałe 3 całe liście szałwii. Wymieszać z masłem i po połączeniu wlać sos do miski lub dzbanka.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Szałwiaświeża Szałwia
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony

Składniki

680papryka habaneroboczek pokrojony w dużą kostkęboczek pokrojony w dużą kostkę1liść laurowy, pokruszonyliść laurowy, pokruszony2warzywo (np. szpinak)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2warzywo (np. szpinak)popękane prażone nasiona kolendrypopękane prażone nasiona kolendry1porcja startego parmezanususzona szałwiasuszona szałwia1cebula świeży koper włoski, zielenina usunięta, i cebula pokrojona w plasterkicebula świeży koper włoski, zielenina usunięta, i cebula pokrojona w plasterki2warzywo (np. szpinak)popękane prażone nasiona kopru włoskiegopopękane prażone nasiona kopru włoskiego0pęczkiświeża szałwia, Plus liście do dekoracjiświeża szałwia, Plus liście do dekoracji6świeże liście szałwii, podzieloneświeże liście szałwii, podzielone1pęczkiposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzieloneposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzielone1Głowaczosnek, podzielony przez równikczosnek, podzielony przez równik2goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepółksiężycowe plasterki ogórka angielskiegopółksiężycowe plasterki ogórka angielskiego2Spód: okruszki z herbatników grahamherbs de Provenceherbs de Provence12trochę posiekanej cukiniiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniskosodowy rosół z kurczakaniskosodowy rosół z kurczaka1Meyer lemon, połówkaMeyer lemon, połówka12trochę posiekanej cukiniiOliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1( bakłażany)cebula w plasterkachcebula w plasterkach591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweramięramię4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweDynia świeża pokrojona w kostkęDynia świeża pokrojona w kostkę4gałązkibezkostna baranina pokrojona w kostki o wymiarach 3–4 cali – lub można ją zastąpić bezkostną łopatką jagnięcąbezkostna baranina pokrojona w kostki o wymiarach 3–4 cali – lub można ją zastąpić bezkostną łopatką jagnięcą2Spód: okruszki z herbatników grahamsól wędzonasól wędzona4warzywo (np. szpinak)1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu5kilogramyIndyk świeżyIndyk świeży2Spód: okruszki z herbatników grahammasło na zimno niesolone, pokrojone w kostkęmasło na zimno niesolone, pokrojone w kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia31
Magazyn