Niskotłuszczowy Budyń Czekoladowy
Niskotłuszczowy budyń czekoladowy może być tylko deserem, którego szukasz. Za 69 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 286 kalorii, 10g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Jeśli masz pod ręką ekstrakt z wanillanu, kakao w proszku, odparowane mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 36%. Podobne przepisy obejmują Budyń Czekoladowy O Niskiej Zawartości Tłuszczu, Niskotłuszczowy Budyń Czekoladowy, oraz Budyń świąteczny o niskiej zawartości tłuszczu.
Instrukcje
Ubij nektar z agawy, skrobię kukurydzianą i sól w garnku z grubym dnem.
Ubij odparowane mleko i białka, aż dobrze się połączą. Gotuj na średnim ogniu, ciągle ubijając, aż mieszanina zacznie bąbelkować i zgęstnieć, około 10 minut.
Zdjąć z ognia; dodać 1 łyżkę wanilii.
Przenieś 1 szklankę mieszanki do średniej miski.
Dodaj chipsy z białej czekolady i pozostałą 1 łyżeczkę wanilii i mieszaj, aż frytki się stopią.
Dodaj proszek kakaowy i półsłodkie kawałki czekolady do pozostałego budyniu i mieszaj, aż frytki się stopią.
Podziel budyń czekoladowy na dania i posyp budyniem waniliowym. Przykryj folią i wstaw do lodówki do zestalenia, co najmniej 2 godziny. Posiekaj trochę kawałków czekolady, aby posypać wierzch.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na budyń czekoladowy. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "