Niskotłuszczowy Flan Z Dyni
Niskotłuszczowy Flan z dyni to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 132 kalorie, 7G białka, oraz 5G tłuszczu. Za 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów europejskiej żywności. Ten przepis od Allrecipes ma 137 fanów. Mieszanka puree z dyni, jajek, mielonego ziela angielskiego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 5 godzin i 40 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Niskotłuszczowe Kulki Energii Cynamonu, Bułeczki Niskowęglowodanowe-Ciasto Z Tłuszczu Z Mąki Kokosowej, oraz Flan dyniowy z Pralinką z pestek dyni dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C).
Ustaw osiem (5 1/2 uncji) kokilek do dużego naczynia do pieczenia.
Wymieszaj 1 1/4 szklanki cukru i wody w rondlu na średnim ogniu; gotuj i mieszaj do ciemnego bursztynu, około 10 minut.
Szybko podziel karmel między kokilki; odstawić.
Ubij jajka, cynamon, sól, goździki, imbir, ziele angielskie, Buzdygan i 1/3 szklanki cukru razem w dużej misce. Dodaj puree z dyni, aż będzie gładkie.
Podgrzej mleko w rondlu na średnim ogniu, aż zacznie delikatnie bulgotać i gotować na parze.
Umieść nasiona wanilii i strąk w mleku. Pozostawić do namoczenia przez 10 minut. Powoli odcedź gorącą mieszankę mleka do mieszanki jajecznej i ubij, aby uzyskać cienki krem.
Podziel krem równomiernie między kokilki, pozostawiając około 1/4 cala na górze każdego.
Napełnij naczynie do pieczenia gorącą wodą, aby dotrzeć do połowy boków kokilek. Przykryj naczynie do pieczenia wytrzymałą folią aluminiową.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż flan się ustawi, 45 do 50 minut.
Wyjmij kokilki z gorącej wody, aby całkowicie ostygły. Przykryj i wstaw do lodówki na zimno, co najmniej cztery godziny.
Przejedź nożem po wewnętrznej krawędzi każdej kokilki i umieść przewrócony talerz na wierzchu. Odwróć i zwolnij flan.