Nikuman (Baozi)

Nikuman (Baozi)
Need a dairy free hor d ' oeuvre? Nikuman (Baozi) może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 580 kalorii, 13g białka, oraz 28g tłuszczu. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, brzuch wieprzowy, SOS oy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 49 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest ona przyniesiona przez Norecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest solidne. Spróbuj Nikuman / Butaman / Bułka Wieprzowa, Mushroom Baozi, oraz Bułeczki wieprzowe gotowane na parze (baozi) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąkę, cukier, drożdże i proszek do pieczenia wymieszać w misce miksera stojącego, następnie dodać wodę i olej i połączyć. Gdy składniki są połączone, przymocuj miskę do miksera wyposażonego w hak do ciasta i ugniataj, aż ciasto będzie elastyczne i błyszczące. Możesz również wyrabiać ciasto ręcznie, jeśli nie masz miksera.Uformuj ciasto w kulkę i włóż do miski i przykryj folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Umieścić miskę w ciepłym miejscu i pozostawić ciasto do wyrośnięcia, aż jego podwojenie wielkości (około 1 godziny).Czekając na wyrośnięcie ciasta, wykonaj nadzienie. Podsmażyć cebulę i szalotki z olejem sezamowym na średnim ogniu, aż półprzezroczyste, ale nie rumiane. Odłożyć je na cool.In miskę, połączyć brzuch wieprzowy, mieloną wieprzowinę, grzyby shiitake, imbir, sos ostrygowy, sos sojowy, sake, cukier, czarny pieprz, skrobia kukurydziana i białko jaja i dobrze wyrabiać rękami (zalecane są rękawice), dodać schłodzoną cebulę i kontynuować ugniatanie, aż mięso będzie lśniące i dobrze połączone.Rozwałkuj ciasto i rozwałkuj na kłódkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Sos OstrygowySos Ostrygowy
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Brzuch WieprzowyBrzuch Wieprzowy
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
PunchPunch
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Wytnij dziennik na 8 równych kawałków i uformuj każdy kawałek w kulkę. Odłożyć kulki na blasze do pieczenia i przykryć wilgotnym ręcznikiem, aby nie wyschły.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
4
Pozostawić ciasto na 10 minut.Użyj ostrego noża, aby podzielić nadzienie mięsne na 8 kawałków. Spłaszczyć kawałek ciasta na pergaminie kwadrat, aż będzie o wielkości kawałka papieru, a następnie miarka 1/8 nadzienia mięsa na środku ciasta.Ściśnij jedną krawędź ciasta prawą ręką i przekręć ją w kierunku środka bułki. Lewą ręką przytrzymaj klapkę na miejscu. Powtórz około 10 razy, zawsze podnosząc klapę do lewej ręki i zaciskając razem z poprzednimi klapami. Gotowe bułki przykryć wilgotnym ręcznikiem, aby nie wyschły. Napełnij parowiec wodą i zagotuj wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
5
Umieść kilka bułek w koszu na parowiec, uważając, aby nie przepełnić go, ponieważ bułki będą się rozszerzać. Opuść kosz parowca do garnka z wrzącą wodą. Przykryj parowiec wilgotnym ręcznikiem i przykryj pokrywką. Zapobiega to kondensacji pary na pokrywie i kapaniu na bułki. Złóż zwisające klapy ręcznika z powrotem na pokrywę, aby zapobiec poparzeniu ręcznika. Bułki na parze przez 15 minut. W zależności od konfiguracji parowca może to zająć trochę więcej czasu, więc podziel jeden otwarty na 15 minut, aby upewnić się, że jest gotowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Podawać nikuman z pikantną musztardą, ostrym sosem lub octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn