Nikuman (Baozi)

Nikuman (Baozi)
Need a dairy free hor d ' oeuvre? Nikuman (Baozi) może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 580 kalorii, 13g białka, oraz 28g tłuszczu. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, brzuch wieprzowy, SOS oy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 49 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest ona przyniesiona przez Norecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest solidne. Spróbuj Nikuman / Butaman / Bułka Wieprzowa, Mushroom Baozi, oraz Bułeczki wieprzowe gotowane na parze (baozi) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąkę, cukier, drożdże i proszek do pieczenia wymieszać w misce miksera stojącego, następnie dodać wodę i olej i połączyć. Gdy składniki są połączone, przymocuj miskę do miksera wyposażonego w hak do ciasta i ugniataj, aż ciasto będzie elastyczne i błyszczące. Możesz również wyrabiać ciasto ręcznie, jeśli nie masz miksera.Uformuj ciasto w kulkę i włóż do miski i przykryj folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Plus 2 łyżeczki Zimnego Masła, Podzielone2 łyżki Plus 2 łyżeczki Zimnego Masła, Podzielone
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Szynka W Pełni Ugotowana, PosiekanaSzynka W Pełni Ugotowana, Posiekana
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Umieścić miskę w ciepłym miejscu i pozostawić ciasto do wyrośnięcia, aż jego podwojenie wielkości (około 1 godziny).Czekając na wyrośnięcie ciasta, wykonaj nadzienie. Podsmażyć cebulę i szalotki z olejem sezamowym na średnim ogniu, aż półprzezroczyste, ale nie rumiane. Odłożyć je na cool.In miskę, połączyć brzuch wieprzowy, mieloną wieprzowinę, grzyby shiitake, imbir, sos ostrygowy, sos sojowy, sake, cukier, czarny pieprz, skrobia kukurydziana i białko jaja i dobrze wyrabiać rękami (zalecane są rękawice), dodać schłodzoną cebulę i kontynuować ugniatanie, aż mięso będzie lśniące i dobrze połączone.Rozwałkuj ciasto i rozwałkuj na kłódkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Sos OstrygowySos Ostrygowy
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Brzuch WieprzowyBrzuch Wieprzowy
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
PunchPunch
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Wytnij dziennik na 8 równych kawałków i uformuj każdy kawałek w kulkę. Odłożyć kulki na blasze do pieczenia i przykryć wilgotnym ręcznikiem, aby nie wyschły.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
4
Pozostawić ciasto na 10 minut.Użyj ostrego noża, aby podzielić nadzienie mięsne na 8 kawałków. Spłaszczyć kawałek ciasta na pergaminie kwadrat, aż będzie o wielkości kawałka papieru, a następnie miarka 1/8 nadzienia mięsa na środku ciasta.Ściśnij jedną krawędź ciasta prawą ręką i przekręć ją w kierunku środka bułki. Lewą ręką przytrzymaj klapkę na miejscu. Powtórz około 10 razy, zawsze podnosząc klapę do lewej ręki i zaciskając razem z poprzednimi klapami. Gotowe bułki przykryć wilgotnym ręcznikiem, aby nie wyschły. Napełnij parowiec wodą i zagotuj wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
5
Umieść kilka bułek w koszu na parowiec, uważając, aby nie przepełnić go, ponieważ bułki będą się rozszerzać. Opuść kosz parowca do garnka z wrzącą wodą. Przykryj parowiec wilgotnym ręcznikiem i przykryj pokrywką. Zapobiega to kondensacji pary na pokrywie i kapaniu na bułki. Złóż zwisające klapy ręcznika z powrotem na pokrywę, aby zapobiec poparzeniu ręcznika. Bułki na parze przez 15 minut. W zależności od konfiguracji parowca może to zająć trochę więcej czasu, więc podziel jeden otwarty na 15 minut, aby upewnić się, że jest gotowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Podawać nikuman z pikantną musztardą, ostrym sosem lub octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn