Nieuszkodzone Bakłażany Dla Niemowląt
Need a bezglutenowe i wegańskie danie główne? Unstuffed bakłażany dziecko może być wybitny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.36 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 293 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. jeśli masz ziele angielskie, pieprz cayenne, mielone nasiona lnu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielone nasiona lnu, można śledzić to danie główne z Czekoladowe Ciasteczka Z Lnu Żurawinowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Przyprawione Bakłażany Dla Dzieci, Bakłażany Nadziewane (Imam Bayaldi), oraz Nadziewane bakłażany z nadzieniem jagnięcym.
Instrukcje
Umieść plasterki w koszu na parze i paruj je przez 10 minut lub do momentu, gdy plasterki zmiękną, ale nadal będą wystarczająco twarde, aby sobie poradzić. Nie przesadzaj. Odstawić do ostygnięcia. Podczas gdy bakłażan gotuje się na parze, włóż soczewicę do rondla z 3 szklankami wody. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż będą miękkie, ale nadal utrzymują swój kształt, o 20-30 protokół. Gdy skończysz, usuń z ognia, dodaj jedną łyżeczkę soli, jeśli chcesz, i pozwól im usiąść w wodzie do gotowania, aż będą potrzebne. W dużym, non-stick patelni, podsmażyć cebulę, aż będzie przezroczysty, o 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować przez kolejną minutę.
Dodaj pomidory, papryka, ziele angielskie, kminek, i czarny pieprz.
Spuścić płyn z soczewicy i dodać je do patelni.
Dodaj pieprz cayenne do smaku(użyłam około 1/8 łyżeczki do mojej łagodnej wersji). Gotować na średnim ogniu przez 10 minut.
Dodać pietruszkę, miętę, sok z cytryny i sól do smaku. Rozgrzej piekarnik do 35
Lekko spryskać 8-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia z oliwą z oliwek. Dno naczynia wyłożyć połową plasterków bakłażana. Łyżka połowa mieszaniny soczewicy na plastry bakłażana. Powtórz z pozostałym bakłażanem i soczewicą. Przykryć naczynie folią aluminiową i piec przykryty przez 25 minut.
Wyjąć folię aluminiową i piec bez przykrycia przez 20 minut.
Bułkę tartą połączyć z natką pietruszki i opcjonalnym nasieniem lnu i posypać równomiernie wierzchem zapiekanki. Spryskaj lekko oliwą z oliwek i wróć do piekarnika. Gotować, aż top będzie średnio brązowy, o 5 do 10 protokół.
Pokroić w około 6 kwadratów i podawać.