Niespodzianka z ud kurczaka
Chicken Thighs Surprise to danie główne bezglutenowe . Jedna porcja tego dania zawiera około 47 g białka , 26 g tłuszczu i łącznie 479 kalorii . Ten przepis jest dla 8 osób. Za 2,98 USD za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką pieczarki, mielony pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 68% , co jest solidne. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Chocolate Bread Pudding With Pears Surprise , Ultimate "Surprise" Oreo N' Chocolate Chip Cookie Fudge Brownie Cups i Slurpy Surprise .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużej patelni na średnio wysokim ogniu.
Dodaj dynię, bakłażana, pieczarki, cebulę i czosnek. Gotuj i mieszaj przez około 5 minut, aż lekko zbrązowieją.
Przełożyć do formy do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.
W średniej wielkości misce wymieszaj zagęszczoną zupę, bulion z kurczaka, sól czosnkową i pieprz.
Połowę mieszanki zalej warzywami.
Połóż udka z kurczaka na warzywach i posyp serem szwajcarskim.
Piecz bez przykrycia przez 45 minut w nagrzanym piekarniku, lub do momentu, aż kurczak będzie upieczony, a wypływający sok będzie klarowny.