Niemieckie klopsiki i sos
Niemieckie klopsiki i sos może być tylko Europejski przepis, którego szukasz. Za 28 centów za porcję, dostajesz sos, który serwuje 8. Jedna porcja zawiera 140 kalorii, 5G białka, oraz 10g tłuszczu. Przynosi ci smak domu. 60 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wystarczy mieszanka mleka, soli, mąki i garści innych składników, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżką wynik 21%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Niemieckie klopsiki z sosem Gingersnap, Niemieckie Klopsiki, oraz Niemieckie Klopsiki.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj jajko, 1/2 szklanki mleka, sos Worcestershire, posiekane ziemniaki, cebulę, sól, gałkę muszkatołową, imbir, ziele angielskie i pieprz. Pokrusz wołowinę na mieszance i dobrze wymieszaj. Uformuj 48 kulek.
Na dużej patelni na średnim ogniu gotuj klopsiki na maśle partiami, aż przestaną być różowe; wyjmij i trzymaj w cieple.
Wymieszaj mąkę z kroplami, aż się zmiksuje; stopniowo dodawaj pozostałe mleko. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia. Włóż klopsiki na patelnię;podgrzej.
W razie potrzeby podawaj z puree ziemniaczanym.
Polecane wino: Riesling, Dornfelder
Niemiecki działa naprawdę dobrze z Riesling i Dornfelder. Piwo może wydawać się naturalnym wyborem dla niemieckiego jedzenia, ale niemiecki riesling wspaniale komponuje się z owocami morza i sznyclem, podczas gdy niemiecka czerwień, taka jak Dornfelder, dobrze komponuje się z wołowiną i dziczyzną. Możesz spróbować Dr. Thanisch Graacher Himmelreich Spatlese Riesling. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![Dr Thanisch Graacher Himmelreich Spatlese Riesling]()
Dr Thanisch Graacher Himmelreich Spatlese Riesling
Graach to doskonała Wioska Winiarska w samym sercu Środkowej Mozeli. Strome zbocza winnicy Graacher Himmelreich wychodzą na południowy zachód. Są sadzone wyłącznie z Rieslingiem.Nos ma słodką kwiatową jakość plummerii, świeżą brzoskwinię z nutą benzyny, która jest powszechna w niemieckich winach. Często im więcej lat ma niemieckie wino, tym silniejszy jest charakter benzyny. Nie ma nic złego w winach o tym aromacie. Ten rocznik z 2003 roku pokazuje tylko lekko-średni aromat benzyny. Pełne charakteru podniebienie Himmelreich Spätlese to wspaniała mieszanka brzoskwini, miodu i mango. Średnia waga kusząco współgra z drobno związaną kwasowością.