Niemieckie ciasto pomidorowe
Niemieckie ciasto pomidorowe zajmuje około 20 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, lakto ovo wegetariański, pierwotny i ketogenny przepis służy 4 osobom i kosztuje 63 centy za porcję. Jedna porcja zawiera 97 kalorii, 7 g białka i 6 g tłuszczu. Ten przepis przypadł do gustu dwóm smakoszom i kucharzom. Jeśli masz pod ręką przyprawy, ser mozzarella, pomidory i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to europejskie danie. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 43%, to danie jest całkiem dobre. Niemiecka zupa pomidorowa, niemieckie ciasto czekoladowe i niemieckie ciasto czekoladowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Ułóż plasterki pomidora w jednej warstwie na dnie i na bokach głębokiej formy do pieczenia. Na środku ułóż plasterki sera mozzarella.
Posypać przyprawą włoską.
Piec przez 5 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, aż ser się roztopi.
Podawać na gorąco lub na zimno.
Polecane wino: Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Ciasto można łączyć z Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Chateau Chantal Late Harvest Riesling. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Riesling z późnych zbiorów Chateau Chantal]()
Riesling z późnych zbiorów Chateau Chantal