niemiecki jabłkowy naleśnik
Potrzebujesz wegetariańskiego śniadania lakto ovo? Niemiecki naleśnik jabłkowy może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 86 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 400 kalorii, 9 g białka i 18 g tłuszczu. Ten przepis z Allrecipes wymaga mleka, jajek, soli i mielonej gałki muszkatołowej. 1386 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Wielu osobom bardzo smakowało to europejskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik łyżką wynoszący 39%. Podobne przepisy obejmują niemiecki naleśnik jabłkowy, niemiecki naleśnik jabłkowy i niemiecki naleśnik jabłkowy.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj jajka, mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól. Stopniowo dodawaj mleko, ciągle mieszając.
Dodać wanilię, roztopione masło i 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej.
Odstaw ciasto na 30 minut lub na noc.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Rozpuść masło na 10-calowej patelni żaroodpornej, smarując masłem boki patelni. W małej misce wymieszaj 1/4 szklanki cukru, cynamonu i 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej.
Posyp mieszaniną masło. Blachę wyłóż plasterkami jabłka.
Posyp jabłka pozostałym cukrem.
Postaw patelnię na średnim ogniu, aż mieszanina zacznie bąbelkować, a następnie delikatnie wylej mieszaninę ciasta na jabłka.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 15 minut. Zmniejsz temperaturę do 375 stopni F (190 stopni C) i piecz przez 10 minut. Zsuń naleśnik na talerz i pokrój go w ćwiartki.