Niemiecki Chleb Żytni
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj niemieckiego chleba żytniego. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 271 kalorii, 8G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, ciepłą wodę, kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%. Podobne przepisy to Duński Chleb Żytni, Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød), oraz Stollen (Niemiecki Chleb Świąteczny).
Instrukcje
W 4-qt. szklana miska, rozpuścić drożdże w 2 szklanki ciepłej wody; ubić w mące żytniej, aż będzie gładka. Przykryj luźno czystym ręcznikiem kuchennym.
Odstawić w ciepłym miejscu na około 4 godziny lub aż ciasto spadnie o 1 w. i aktywność pęcherzyków powierzchniowych jest zmniejszona. Wymieszać z cukrem, kminkiem, solą, 5 szklankami mąki uniwersalnej i pozostałą wodą; dobrze wymieszać. Wymieszać wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uformować twarde ciasto. Obrócić na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładka i elastyczna, około 8 minut. Przykryć i odstawić na 15 minut.
Ciasto podzielić na cztery porcje. Przykryć i odstawić na 15 minut. Kształt na cztery okrągłe bochenki, około 6 cali. każdy. Płaszcz dwie blachy do pieczenia z nonstick gotowania sprayu; posypać każdy z 1 łyżeczka mąki kukurydzianej.
Ułóż bochenki na patelniach. Przykryć i odstawić do podwojenia, o 45 protokół.
Ostrym nożem wykonaj kilka cięć na górze każdego bochenka.
Każdy Bochenek posypać 1 łyżeczką kminku.
Piec w temperaturze 400 stopni F przez 30-35 minut, obracając Patelnie po 15 minutach, lub aż zbrązowieje. Fajne na stelażach z drutu.