Niemiecka zupa z kapusty czerwonej słodko-kwaśnej
Need a zupa bezglutenowa i bezmleczna? Niemiecka słodko-kwaśna zupa z czerwonej kapusty może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 304 kalorie. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Foodnetwork ma 23 fanów. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz bulion z kurczaka, oliwę z oliwek, do 6 jagód jałowca i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Niemiecka zupa z kapusty czerwonej słodko-kwaśnej, Niemiecka Kapusta Słodko-Kwaśna, oraz Kapusta Czerwona Słodko-Kwaśna-Niemiecka.
Instrukcje
Podawać z grillowanym szwajcarskim lub bardzo ostrym białym serem Cheddar na pumperniklu lub chlebie pełnoziarnistym.;
Rozgrzać duży holenderski piekarnik lub garnek do zupy na średnim ogniu.
Dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i boczek. Brązowy i chrupiący boczek i wyjąć na talerz, odsączając trochę tłuszczu, jeśli masz więcej niż wystarczająco, aby lekko pokryć dno garnka.
Dodać cebulę, marchew, kminek i jabłka, i wymieszać kilka minut. Następnie zwiędnąć w kapuście i doprawić czarnym pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową. Przykryć lekko uchyloną pokrywką i zwiędnąć kapustę podczas przygotowywania saszetki. Napełnij gazę jagodami jałowca, goździkami, liśćmi laurowymi, skórką pomarańczy i cynamonem, a następnie zawiąż ją z boku garnka sznurkiem kuchennym. Wrzuć do garnka i wymieszaj z kapustą.
Dodaj ocet, utrzymując głowę z powrotem z gorącego garnka, brązowy cukier, bulion i wodę, i doprowadzić zupę do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 do 1 1/2 godziny, aż kapusta będzie bardzo miękka i zupa zgęstnieje. Wymieszać kawałki boczku z powrotem, a następnie dostosować sól do smaku.
Schłodzić i przechowywać na make-ahead posiłek, lub podawać z grillowanymi kanapkami z serem.