Niedzielny Brunch: płatki owsiane z miodowymi figami
Niedzielny Brunch: płatki owsiane z miodowymi figami mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 424 kalorie. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 3 i kosztuje 1,41 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, sól, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Niedzielny Brunch: naleśniki owsiane Marion Cunningham, Figi miodowe z serem, oraz Grillowane Figi Z Miodowym Mascarpone.
Instrukcje
Przynieś 3 szklanki wody i mleka na wolnym ogniu w rondlu 2-quart na średnim ogniu. W międzyczasie roztopić masło na patelni na średnim ogniu, następnie dodać owies i tosty, stale mieszając, aż złoty i pachnący aromatem jak toffi, o 2 protokół.
Prażony owies wymieszać z gotującym się płynem, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, i gotować delikatnie, aż mieszanina zgęstnieje, około 20 minut. Wymieszać sól i nadal gotować, mieszając od czasu do czasu, aż owies wchłonie prawie cały płyn i płatki owsiane jest kremowy, o 10 minut dłużej.
Odstawić płatki owsiane na 5 minut przed podaniem.
Podczas gdy płatki owsiane stoi, zrobić polewa. Przynieś figi, miód, wanilię, cynamon i 1 1/2 łyżki wody na wolnym ogniu w małym rondlu na średnim ogniu. Gotować, aż płyn zmniejszy się do glazury, o 4 protokół.
Posypać każdą miskę gorących płatków owsianych odrobiną łyżki brązowego cukru, jeśli chcesz, i top z fig miodowych przed podaniem.