Niedzielny Brunch: jajecznica z wędzonym łososiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj niedzielnego brunchu: jajecznicy z wędzonym łososiem. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny fodmapowi i pescatariański przepis ma 528 kalorii, 31g białka, oraz 43g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.03 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać łososia, serek, szczypiorek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam poważne jedzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 52%. Podobne przepisy to Brunch Pizza z jajecznicą i wędzonym łososiem, Niedzielny Brunch: Jajecznica W Cieście Francuskim, oraz Jajecznica z wędzonym łososiem.
Instrukcje
Umieść jajka, masło, i trochę soli i pieprzu w rondlu lub patelni z pochyłymi bokami. Włącz ciepło do średnio wysokiego i zacznij bić mieszaninę trzepaczką, mieszając prawie stale, ale nie za szybko; nie chcesz, aby mieszanina stała się spieniona. Jeśli używasz patelni nonstick lub patelni, użyj drewnianej łyżki zamiast trzepaczki.
Po rozpuszczeniu masła mieszanina zacznie gęstnieć i rozwijać małe twarogi; zajmie to od 3 do 8 minut, w zależności od patelni i płyty kuchennej. Jeśli jaja zaczną przyklejać się do dna patelni, wyjmij na chwilę z ognia, kontynuując trzepanie, a następnie wróć do płomienia.
Kiedy jajka są bardzo kremowe, z małymi twarożkami na całej powierzchni-w przeciwieństwie do bardzo luźnych płatków owsianych-są prawie gotowe. Wymieszaj wędzonego łososia i gotuj przez minutę, aby go ogrzać.
Zdjąć z ognia, wymieszać z serem śmietankowym i szczawiem, posolić i pieprzem.
Udekorować szczypiorkiem i podawać.