Niedzielny Brunch: bary owsiane i daktylowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj niedzielny Brunch: batony owsiane i daktylowe. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 223 kalorie. Ten przepis służy 16. 47 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz zmielony cynamon, proszek do pieczenia, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Batoniki Owsiane Z Cukinią Jagodową, batoniki owsiane blueberry bananan, oraz batony owsiane truskawkowo-migdałowe (gf, wegańskie) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400°.
Połączyć wodę, daktyle i 1/4 szklanki cukru w rondlu na średnim ogniu. Gotować, aż daty są miękkie i ciecz jest zagęszczony, o 15 protokół. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Połączyć mąkę, brązowy cukier, płatki owsiane, zmielony cynamon, proszek do pieczenia i sól i dobrze wymieszać. Używając palców lub foremki do ciasta, łącz masło z suchymi składnikami, aż do wytworzenia suchego ciasta (między kruszonką a skórką z ciasta).
Masło 8-przez 8-calowe naczynie do pieczenia i naciśnij mieszankę pół skorupy na dnie.
Wlać mieszaninę daktylową, a następnie pozostałą mieszaninę skorupy delikatnie naciskając górną skorupę na miejsce.
Piec, aż brzegi zaczną brązowieć, a środek będzie złoty, około 40 minut. Pozostawić do ostygnięcia i pokroić w kratki jeszcze ciepłe.