Niedzielna Kolacja: kebaby jagnięce z izraelskim kuskusem
Niedzielna Kolacja: jagnięce kebaby z izraelskim kuskusem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.51 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 64G tłuszczu, oraz w sumie 929 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Mieszanka oliwy z oliwek, ogórka, soli koszernej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Jogurtowo-marynowane kebaby z kurczaka z izraelskim kuskusem, Niedzielna Kolacja: kury Korniszonowe z migdałowym kuskusem, oraz Niedzielna Kolacja: Curry Jagnięce.
Instrukcje
Połącz sól koszerną, kminek i czarny pieprz i zmiel kostkę jagnięciny z rub. Nitka na szaszłyki, na przemian z kawałkami pieprzu i odstawić tak długo, jak to możliwe, ale nie dłużej niż przez noc.
Kuskus ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie szybko ostudzić. Pozostawić do wyschnięcia na sicie.
Połączyć oliwę z oliwek, sok z cytryny i sól i pieprz do smaku. Wrzucić kuskus, dressing, ogórek, pomidor i szalotki i wrzucić do połączenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Grill szaszłyki jagnięce na dużym ogniu do pożądanej doneness, o 12 minut dla średnich.
Pozostaw na 10 minut i podawaj razem z kuskusem.