Niedzielna Kolacja: gulasz z ryb i małży z zielonymi oliwkami

Niedzielna Kolacja: gulasz z ryb i małży z zielonymi oliwkami
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Niedzielna Kolacja: gulasz z ryb i małży z zielonymi oliwkami może być wspaniałym przepisem. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 45g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 492 kalorie. Na 5,04 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka pora, filety z tilapii, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam poważne jedzenie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Niedzielna Kolacja: gulasz z małży i Chorizo, Niedzielna Kolacja: gulasz wołowy, cebulowy i Porterowy, oraz Niedzielna Kolacja: pieczona ryba faszerowana cytryną i ziołami.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni; gdy olej się połyskuje, dodać koper włoski i gotować, aż zacznie zmiękać, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodać por i czosnek i gotować, aż te składniki zaczną zmiękać, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
3
Dodaj pomidory śliwkowe do patelni, zgniatając każdy pomidor między palcami, a następnie dodaj szczyptę płatków czerwonej papryki. Gotuj na wolnym ogniu i doprawiaj do smaku solą i pieprzem, a następnie dodaj połowę tilapii. Gotuj, aż ryba zacznie się łuszczyć, następnie dodaj resztę tilapii i wszystkie małże. Przykryć pokrywką i gotować, aż ryba jest gotowane i wszystkie małże są otwarte, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Pomidor śliwkowyPomidor śliwkowy
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
TilapiaTilapia
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Gdy ryba i małże są gotowane, dodać zielone oliwki i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Koperek Lub Dowolne świeże Zioła, Które LubiszPosiekany Koperek Lub Dowolne świeże Zioła, Które Lubisz
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5
Podawać z lekkim czerwonym winem i dużą ilością chleba do dunkingu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Mark West Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
Mark West Pinot Grigio
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn