Niedzielna Kolacja: gulasz z ryb i małży z zielonymi oliwkami

Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Niedzielna Kolacja: gulasz z ryb i małży z zielonymi oliwkami może być wspaniałym przepisem. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 45g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 492 kalorie. Na 5,04 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka pora, filety z tilapii, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam poważne jedzenie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Niedzielna Kolacja: gulasz z małży i Chorizo, Niedzielna Kolacja: gulasz wołowy, cebulowy i Porterowy, oraz Niedzielna Kolacja: pieczona ryba faszerowana cytryną i ziołami.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni; gdy olej się połyskuje, dodać koper włoski i gotować, aż zacznie zmiękać, o 5 protokół.
Dodać por i czosnek i gotować, aż te składniki zaczną zmiękać, o 5 protokół.
Dodaj pomidory śliwkowe do patelni, zgniatając każdy pomidor między palcami, a następnie dodaj szczyptę płatków czerwonej papryki. Gotuj na wolnym ogniu i doprawiaj do smaku solą i pieprzem, a następnie dodaj połowę tilapii. Gotuj, aż ryba zacznie się łuszczyć, następnie dodaj resztę tilapii i wszystkie małże. Przykryć pokrywką i gotować, aż ryba jest gotowane i wszystkie małże są otwarte, o 12 protokół.
Gdy ryba i małże są gotowane, dodać zielone oliwki i wymieszać.
Podawać z lekkim czerwonym winem i dużą ilością chleba do dunkingu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Mark West Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.