Niedzielna Kolacja: czosnkowo-oliwkowa Ośmiornica

Niedzielna Kolacja: czosnkowo-oliwkowa Ośmiornica
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj niedzielnej kolacji: czosnku i oliwkowej ośmiornicy. Jedna porcja zawiera 623 kalorie, 18g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 4,06 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jeśli masz cytrynę, pietruszkę, makaron i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Niedzielna Kolacja Kanapki, Niedzielna Kolacja: Jambalaya, oraz Niedzielna Kolacja: Pierogi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić ośmiornicę, ząbki czosnku, pietruszkę, ziarna pieprzu i cytrynę w pokrywie garnka z zimną wodą i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Gotuj, aż ośmiornica będzie miękka, a skóra łatwo wyjdzie z jędrnego białego mięsa. W zależności od grubości macek ośmiornicy może to trwać od 1-1 i pół godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
OśmiornicaOśmiornica
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Gdy ośmiornica będzie delikatna, wyjmij z garnka szczypcami i wyrzuć płyn i pozostałe składniki. Rezerwy, aż ostygnie na tyle, aby obsłużyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
OśmiornicaOśmiornica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Skropić dużą patelnię oliwą z oliwek i podgrzać do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj cebulę i gotuj, aż zmięknie, a następnie dodaj czosnek. Gotować, aż czosnek po prostu zaczyna nabierać koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
5
Usuń pomidory z płynu i dodaj do cebuli i czosnku, miażdżąc każdy pomidor w rękach przed dodaniem go. Gotować na wolnym ogniu, aż sos zacznie gęstnieć, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
6
Dodać płatki czerwonej papryki i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
7
Gdy octopus będzie wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, delikatnie wyjąć z mięsa ostrożnie palcami lub ręcznikiem papierowym. Oddzielić macki od siebie, a głowę pokroić w paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
OśmiornicaOśmiornica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
8
Skropić ośmiornicę oliwą z oliwek i posypać solą i pieprzem, rozgrzać patelnię na grillu, aż do palenia i umieścić ośmiornicę na grillu, gotować, aż tylko zacznie char, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
OśmiornicaOśmiornica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
9
Jeśli serwujemy z makaronem, gotujemy makaron i wrzucamy do sosu pomidorowego i podajemy posypane zwęgloną ośmiornicą. Lub, jeśli podajemy z chlebem umieścić sos makaronowy w naczyniu do serwowania, top z zwęglonej ośmiornicy i podawać z krojonym chlebem zwęglonym na grillu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Sos Do MakaronuSos Do Makaronu
OśmiornicaOśmiornica
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia52
Magazyn