Niedziela Ragù
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj niedzielnego Ragu. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 59G białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 717 kalorii. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 12 i kosztuje $3.99 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz linki kiełbasy, linki kiełbasy, pietruszka liściasta, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Niedziela Ragù, Rigatoni Z Sunday Night Ragu, oraz Sunday Slow Cooker Beef Ragù.
Instrukcje
Pulsuj pomidory z sokiem (1 puszka na raz) w blenderze, aż będą prawie gładkie.
Rozgrzać olej w szerokim 10-do 12-quarts ciężki garnek na średnim ogniu, aż się połyska, następnie podsmażyć cebulę, aż złoty, o 6 protokół.
Dodać czosnek i podsmażyć 1 minutę.
Dodać przecier pomidorowy, liść laurowy, i 1/2 łyżeczki soli i gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, 40 do 45 protokół. Odrzuć liść laurowy.
Wymieszać razem czosnek, pietruszka, ser, i pancetta.
Funt top round do 1/8 cala grubości między 2 arkuszami folii z wałkiem do ciasta lub pounder mięsa. Łyżka natki pietruszki równomiernie na kotlety wołowe (po około 3 łyżki). Zaczynając od krótkiego boku, zwiń kotlety i zawiąż na każdym końcu sznurkiem, aby uzyskać braciole.
Uformuj zarezerwowaną mieszaninę klopsików w kulki (około 16), używając miary 1/4 szklanki.
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, aż się mieni. Przypraw braciole z 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu (łącznie) i brązowy dobrze w 2 partiach, obracając, około 6 minut na partię.
Przełożyć na dużą płytką patelnię.
Dodaj 2 łyżki oleju do patelni i brązowej kiełbasy w 2 partiach, obracając, o 6 minut na partię.
Przelać na patelnię z braciole.
Łopatkę wieprzową osuszyć i doprawić 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Dodać 2 łyżki oleju na patelni i brązowy łopatki wieprzowe na całym, o 5 protokół.
Żeberka wieprzowe osuszyć i doprawić 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Dodaj pozostałe 2 łyżki oleju do patelni i brązowe żeberka dobrze w 2 partiach, obracając, o 6 protokół na partię.
Podgrzać zarezerwowany olej z polpette na patelni na średnim ogniu, aż się połyska. Klopsiki smażyć w 2 partiach (nie tłumować), obracając od czasu do czasu, aż będą dobrze zarumienione, około 6 minut na partię.
Przełożyć na ręczniki papierowe za pomocą łyżki szczelinowej. (Wyrzucić olej.)
Powrót sos na wolnym ogniu i ostrożnie dodać wszystkie mięso i soki. Gotować na wolnym ogniu, częściowo przykryte, delikatnie mieszając od czasu do czasu (nie rozbijać klopsiki), aż wszystkie mięso będzie miękkie, około 2 1/4 godziny.
Mięso przełożyć szczypcami na duży talerz.
Podawać z fettuccine i pozostałym sosem.
Sos pomidorowy z mięsem można przygotować 4 dni wcześniej i schłodzić (przykryć raz ostygnie).