Nie-Much-Guilt Czekoladowo-Miętowe Mleko Lodowe
Czekoladowo-miętowe mleko lodowe może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru napojów. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 316 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje 98 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka liści mięty, beztłuszczowy jogurt, żółtka jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 40%. Spróbuj Ciasto Czekoladowe Bez Winy, Trufle Czekoladowe Bez Winy, oraz Najlepsze cholerne naleśniki czekoladowe! - Całkowicie Bez Winy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 2-do 3-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić mleko i miętę tylko do wrzenia.
Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 20 minut.
Tymczasem w misce wymieszaj cukier i skrobię kukurydzianą.
Wlać mieszaninę mleka przez drobny sitko do innej miski; wyrzucić miętę.
Ubić około 1/4 mleka miętowego do mieszaniny żółtka.
Dodać kakao i ubijać do wymieszania; przelać z powrotem na patelnię.
Dodaj pozostałe mleko do patelni.
Powrót do patelni na średnim ogniu i mieszać trzepaczką, aż mieszanina zacznie bąbelkować, 2 do 4 minut.
Wyjąć mieszaninę kakao z ognia i wlać do miski. Wymieszać z jogurtem. Powierzchnię mieszaniny przykryć folią i schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 2 godziny lub do 1 dnia.
Wlać zimną mieszankę do maszyny do lodów i zamrozić zgodnie ze wskazówkami producenta. W połowie zamrażania dodaj posiekaną czekoladę; Kontynuuj zamrażanie, aż mleko lodowe będzie wystarczająco twarde, aby kopiec i dasher jest trudny do obracania.
Podawać lub przykryć i zamrozić do 3 dni. Jeśli do przodu, niech deser zmięknie w lodówce około 30 minut przed podaniem.