New Orleans Praline Pieces
New Orleans Praline Pieces jest bezglutenowe i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 18 porcji z 155 kalorii, 1G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś cukier granulowany, kawałki orzechów pekan, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to New Orleans Praline Brownies, New Orleans Double-chocolate Praline-Fudge Cake, oraz Pralinki z lukrem Pralinowym.
Instrukcje
Masło 9-calowa kwadratowa metalowa patelnia do pieczenia.
Przesiać cukier granulowany przez sito do miski, aby usunąć grudki lub duże kryształy, a następnie wcierać brązowy cukier przez sito do miski.
Wlać cukry do 2 1/2 - do 3-quart ciężkiego rondla, uważając, aby nie dostać cukru z boku patelni.
Dodaj śmietanę, masło i 1/4 łyżeczki soli i gotuj na bardzo małym ogniu, często mieszając drewnianą łyżką i myjąc kryształy cukru z boku patelni szczotką do ciasta zanurzoną w zimnej wodzie, aż cukier się rozpuści (nie pozwól gotować na wolnym ogniu), 10 do 15 minut.
Zacisk na termometr cukierki, a następnie gotować syrop na umiarkowanie wysokim ogniu, niezakłócony, aż zarejestruje 113° i łyżeczka syropu upuszczone do małej misce z zimną wodą trzyma bardzo miękką piłkę po naciśnięciu między palcami, 3 do 6 minut.
Zdjąć patelnię z ognia, pozostawiając termometr na miejscu i schłodzić, niezakłócony, aż syrop zarejestruje 220 ° F, 1 do 3 minut. Wymieszaj syrop oczyszczoną i wysuszoną drewnianą łyżką, aż zgęstnieje i będzie kremowy, 1 do 2 minut, a następnie natychmiast wymieszaj orzechy pekan. Działa bardzo szybko (syrop szybko twardnieje), wlać do piekarnika, skrobając boki rondla drewnianą łyżką.
Pozostawić mieszaninę do stwardnienia w temperaturze pokojowej, około 45 minut.
Pokroić i rozbić na kawałki.