New Orleans Gumbo

New Orleans Gumbo
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj New Orleans Gumbo. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 2,5 USD za porcję. Oglądasz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 333 kalorii, 31g białka, oraz 10g tłuszczu na porcję. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Jest to raczej tanie przepis dla fanów jedzenia Cajun. Ten przepis z Taste of Home wymaga krewetek, papryki, bulionu z kurczaka i mąki. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 62%, co jest całkiem niezłe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Nowy Orlean "Najlepszy" Gumbo, Gumbo z Nowego Orleanu z krewetkami i kiełbasą, oraz Gumbo z Nowego Orleanu z krewetkami i kiełbasą.

Instrukcje

1
W dużym rondlu zagotuj bulion. Dodaj ryż, seler, cebulę i czosnek. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
W międzyczasie w holenderskim piekarniku połącz pomidory, kurczaka, kiełbasę, tymianek, pieprz, liście laurowe i cayenne. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
KielbasaKielbasa
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
3
Połącz mąkę i wodę, aż będą gładkie; stopniowo mieszaj z mieszanką kurczaka. Dodaj krewetki i zielony pieprz. Gotuj bez przykrycia na średnim ogniu przez 4-6 minut lub do momentu, gdy krewetki zmienią kolor na różowy, a gumbo zgęstnieje. Odrzuć liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
GumboGumbo
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
4
Zdejmij ryż z ognia i odstaw na 5 minut; dodać pietruszkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
5
Podawać z gumbo.
Składniki, których będziesz potrzebować
GumboGumbo

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Wino Różane, Albarino

Gumbo naprawdę dobrze komponuje się z Sauvignon Blanc, winem różowym i Albarino. Te wina o niskiej zawartości taniny i niższej zawartości alkoholu uzupełnią ciepło pikantnych potraw cajun, zamiast sprawiać, że usta bardziej się palą. Możesz spróbować Freemark Abbey Sauvignon Blanc. Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 16 dolarów za butelkę.
Freemark Abbey Sauvignon Blanc
Freemark Abbey Sauvignon Blanc
Sauvignon Blanc z 2008 roku jest ładny z jasnozielonym słomkowym kolorem. Początkowy aromat to biała brzoskwinia, z trawą cytrynową, subtelną mandarynką pomarańczowąi lekką przyprawą dębową. Smak wyraża mineralność uzupełniającą składniki owoców cytrusowych, Zielonego melona, trawy cytrynowej i mandarynki.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia14
Magazyn