Nerki z grzybami i ziemniakami: Rognocini Trifolati
Nerki z pieczarkami i ziemniakami: Rognocini Trifolati to przepis bez nabiału na 4 porcje. Jedna porcja zawiera 212 kalorii , 3 g białka i 14 g tłuszczu . Za 64 centy za porcję przepis ten pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się dobrze jako dodatek. Ten przepis z Foodnetwork wymaga nerek cielęcych, pieczarek cremini, mąki i czosnku. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 66% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Funghetti Trifolati , Wiejska patelnia wieprzowa z ziemniakami i pieczarkami i Zwalić skarpetki z nóg Faszerowane ziemniaki z brokułami i pieczarkami .
Instrukcje
Nerki namoczyć w wodzie, tak aby były przykryte, z dodatkiem octu, na 1 godzinę.
Odcedź i osusz. Obtocz nerki w mące.
Rozgrzej dużą patelnię do smażenia na wysokim ogniu, a następnie dodaj nerki i pozwól im wycisnąć nadmiar wody z kąpieli. Gdy woda wyparuje, dodaj oliwę z oliwek, czosnek, pieczarki i ziemniaki i smaż na wysokim ogniu przez 5 do 7 minut, aż warzywa zmiękną, a nerki będą ugotowane.
Dodaj pietruszkę i skórkę z cytryny, dopraw solą i pieprzem do smaku i natychmiast podawaj.