Nektarynowo-Orzechowe Ciastka
Nektarynowo-orzechowe tarty Cookie to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje 50 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 164 kalorie, 3G białka, oraz 5G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, wodę, ale nektaryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Tarta Z Nektaryną Imbirowo-Miodową, Sałatka Z Orzechami Nektarynkowymi, oraz Nektarynka, jeżyna i pekan.
Instrukcje
Pekan drobno posiekać z cukrem w procesorze.
Dodaj mąkę i sól; proces 30 sekund, aby wymieszać.
Dodać masło; proces tylko do momentu utworzenia grudek. Zebrać ciasto razem; spłaszczyć w prostokąt. Owinąć w plastik; schłodzić 30 minut.
Linia duża obramowana blacha do pieczenia z pergaminem.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej do dużego prostokąta o wymiarach 12x10 cali. Przyciąć krawędzie tylko do równych boków.
Pokrój ciasto na osiem prostokątów o wymiarach 5x3 cale.
Przenieść prostokąty do przygotowanej blachy do pieczenia, odstęp 1 cal od siebie. Schłodzić podczas przygotowywania polewy.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Połącz pekan, cukier i masło w procesorze. Proces aż pekan są bardzo drobno posiekane.
Dodać białko jaja i proces, aż dobrze wymieszane. Podziel nadzienie orzechowe równo między kąty prostowania ciasta; rozłóż do 1/4 cala krawędzi.
Piec, aż Pecan polewa jest ustawiona, ale ciasteczka są nadal Blade, o 10 protokół.
Usuń ciasteczka z piekarnika; utrzymuj temperaturę piekarnika.
Cienko pokroić połówki nektaryny, zachowując plasterki z każdej połowy razem. Ułóż 1 nektarynkę na pół na każdym ciastku, fanning plastry dekoracyjnie. Wróć do piekarnika i piec, aż ciasteczka będą lekko złote wokół krawędzi, około 10 minut.
Przenieś blachę do pieczenia z tartami do stojaka.
Przynieś konfitury morelowe i 1 łyżkę wody, aby gotować na wolnym ogniu w ciężkim małym rondlu. Odcedź glazurę przez sito ustawione na misce.
Pędzel glazury na plastry nektaryny. Fajne tarty całkowicie na blasze do pieczenia. (Tarty można zrobić 6 godzin wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej. Przed podaniem, w razie potrzeby, przepłukać pozostałą glazurę i posmarować tarty.)