Negitoro Sushi

Negitoro Sushi
Negitoro Sushi to bezglutenowe i wegańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 5 i kosztuje 36 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 270 kalorii, 4G białka, oraz 1g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wiele osób naprawdę lubi to japońskie danie. Jeśli masz granulowany cukier, szalotki, ryż sushi z krótkim ziarnem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 312 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Negitoro & Avocado Donburi, Chirashi Sushi Cake I Temari Sushi, oraz Deconstructed Sushi (Chirashi Sushi).

Instrukcje

1
Aby zrobić ryż sushi, umyj ryż na sicie, aż woda będzie prawie przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2
Odcedzić i dodać do ciężkiego dna garnka wraz z wodą. Doprowadzić garnek do wrzenia, następnie przykryć pokrywką i zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i ustawić timer na 15 minut. Kiedy zegar zgaśnie, wyłącz kuchenkę i pozwól parze ryżu przez kolejne 10 minut, nie otwieraj pokrywki w tym czasie. W małej misce, ubić ocet, cukier i sól razem. Kiedy ryż jest gotowy, wrzucić go do dużej miski i przykryć mieszaniną octu. Używając dużej szpatułki i wentylatora, złóż ocet do ryżu, jednocześnie chłodząc mieszaninę wentylatorem. Wachlować, aż ryż osiągnie temperaturę pokojową. W misce, połączyć mielone toro z 3/4 szalotki i nasiona sezamu i mieszać do połączenia. Przygotuj małą miskę wody do zanurzenia palców, aby zapobiec przywieraniu do nich ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Połóż nori, błyszczącą stronę na bambusowym matie. Zwilż opuszki palców i połóż cienką warstwę ryżu około 3/4 drogi w górę nori. Ryż będzie lepki, ale po prostu zwilżaj ręce i delikatnie naciśnij ryż na zewnątrz opuszkami palców, aby był cienki. Uważaj, aby nie przepracować ryżu, bo zrobi się papkowaty. Łyżka trochę negitoro przez krawędź ryżu najbliżej Ciebie od jednego końca do drugiego. Zaczep kciuki poniżej bambusowej Maty i zwiń krawędź w górę i nad wypełnieniem. Nie wycisnąć rolki w tym momencie lub negitoro przyzwyczajenie pozostać w miejscu. Kontynuuj toczenie, uważając, aby nie zwijać maty wraz z sushi. Kiedy dojdziesz do końca, daj rolce dobry wycisnąć zewsząd, aby ustawić kształt ryżu. Powinieneś skończyć z lekko kwadratową rolką. Używając bardzo ostrego długiego noża (idealny jest nóż do sushi), zdobądź rolkę w punkcie środkowym, następnie zdobądź środek każdej połowy, a następnie zdobądź środek każdej ćwiartki (powinieneś mieć 8 segmentów).
Składniki, których będziesz potrzebować
NoriNori
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up

Polecane wino: Gewurztraminer, Chenin Blanc, Riesling

Gewurztraminer, Chenin Blanc i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Domaine Weinbach Cuvee Laurence Gewurztraminer. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 54 dolarów.
Domaine Weinbach Cuvee Laurence Gewurztraminer
Domaine Weinbach Cuvee Laurence Gewurztraminer
Aromaty są sugestywne z nutami płatków róży i egzotycznych owoców. Nieco suchy na podniebieniu, ten rocznik odsłania bukiet dojrzałych aromatów kantalupy, guawy i nektarynki, które są zrównoważone delikatnymi przyprawami, takimi jak imbir i kardamon. Wykończenie jest długie i eleganckie.Ten Gewurztraminer jest wszechstronny i może być łączony z wędzonym łososiem, a także dusz wieprzowych z imbirem, kuchni południowo-wschodniej Azji, takiej jak curry z czerwonego kokosa, indyjskie lub dania w stylu marokańskim. Świetnie nadaje się również jako aperitif lub z bogatym w foie grasand, dojrzałym serem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia13
Magazyn