Neapolitańskie klopsiki: Polpette alla Napoletana
Neapolitańskie klopsiki: Polpette alla Napoletana może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 478 kalorii. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz sól, orzeszki piniowe, pecorino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Polpette alla Napoletana, Cavolfiore alla napoletana (kalafior w stylu neapolitańskim), oraz Baccalà alla napoletana (dorsz duszony w stylu neapolitańskim).
Instrukcje
W płytkiej misce namoczyć kostki chleba w wystarczającej ilości wody, aby pokryć.
Wyjmij kostki chleba i ściśnij ręcznie, aby wykręcić nadmiar wilgoci.
W dużej misce, połączyć chleb, wołowina, jajka, czosnek, pecorino, pietruszka, orzeszki piniowe, sól, pieprz i wymieszać ręcznie do włączenia chleba do mięsa. Mokrymi rękami uformuj mieszaninę na 12 do 15 klopsików, każda wielkości pomiędzy piłką tenisową a piłką golfową.
W dużej patelni o dużym dnie podgrzać olej, aż do prawie palenia.
Dodać klopsiki, pracy w partiach, jeśli to konieczne, aby uniknąć przeludnienia patelni, i gotować, aż głęboki złoty kolor ze wszystkich stron, o 10 protokół na partię.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej, należy pamiętać, że Włosi rzadko podawać klopsiki z makaronem.