Navarin d ' agneau

Navarin d ' agneau
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Navarin d ' agneau. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 193 kalorie. Ten przepis służy 6. 39 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka kostki bulionu jagnięcego, śmietana do ubijania, wzdłuż if i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 25 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Wiosenny gulasz jagnięcy (navarin D ' agneau), Navarin z baranka, oraz Wiosenne Warzywo Navarin.

Instrukcje

1
Połowę steki jagnięce i odciąć nadmiar tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2
Podgrzej 1 łyżkę oleju na średnim ogniu w dużej ognioodpornej zapiekance, która ma ciasną pokrywkę. Jagnięcinę smażymy do momentu, aż się "załapie", powinna być lekko zabarwiona na całej powierzchni, ale nie zwęglona. Doprowadzić czajnik z wodą do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
3
Przełożyć jagnięcinę na talerz i wypłukać zapiekankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
4
Dodać warzywa (ale nie dymkę) i przykryć wrzącą wodą. Przyprawić i gotować przez 15 minut, a następnie odcedzić na durszlak nad miską. Odmierzyć 450 ml płynu do gotowania, pokruszyć w kostce bulionu i wymieszać do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
DymkaDymka
Kostka BulionowaKostka Bulionowa
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Wytrzyj tłuste soki z jagnięciny papierem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
6
Podgrzać pozostały olej w zapiekance na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
7
Dodać jagnięcinę, doprawić i posypać mąką, następnie przez minutę mieszać. Napij się bulionu, wina, cebuli i ziół i przynieś na wolnym ogniu. Podgrzać, przykryć i gotować delikatnie przez 1 godzinę, kilka razy mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Dodać warzywa i dobrze wymieszać, przykryć i gotować przez kolejne 15-20 minut lub aż ziemniaki będą miękkie. (Schłodzić, następnie zamrozić na okres do 1 miesiąca lub przechowywać w lodówce do 24 godzin.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
9
Wyjąć mięso i warzywa do ciepłej miski.Z zapiekanką na małym ogniu wymieszaj śmietanę, zetrzyj skórkę z cytryny i wyciśnij sok. Wyregulować przyprawę, łyżkę jagnięciny i warzyw, posypać ziołami i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia31
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn