Nasty Bits: Gulasz Z Flaków Jagnięcych
Need a dairy free main course? Nasty Bits: gulasz z flaków jagnięcych może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.09 za porcję. Jedna porcja zawiera 628 kalorii, 28g białka, oraz 37 g tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 14 powie, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz bouquet garni: pietruszkę, olej roślinny, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Nasty Bits: Sopaipillas, The Nasty Bits: Cod Milt, oraz The Nasty Bits: Pig ' s Ear Pizza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dwa dni wcześniej szoruj świńskie stopy lub pyski i wysychaj. Rub z 1 łyżką soli i mieszanych ziół. Przykryć luźno folią i przechowywać w lodówce na noc.
Następnego dnia moczyć flaki w 3 szklankach zimnej wody, wraz z octem, przez 1 godzinę. Spłukać i osuszyć.
Umieścić flaki w głębokim czajniku, przykryć zimną wodą i doprowadzić powoli do wrzenia. Dusić przez 15 minut; odcedzić. Jak tylko flaczki są wystarczająco fajne, aby obsłużyć, pokrój je na kawałki 1 1/2 cala.
Rozgrzej piekarnik do 210 F.
Umieścić warzywa w zapiekance 7-9 quart, najlepiej ceramiki lub emaliowanego żeliwa.
Dodaj flaki, bukiet ziół, wino, pastę pomidorową i szafran. Opłucz świńskie łapki lub pyski i dodaj do garnka.
Dodaj wystarczającą ilość wody i oleju do 3/4 szklanki mąki, aby gęsta pasta, która jest wilgotna i nie lepka, i może być uformowana w długą linę. Zapieczętuj garnek wstążką tej pasty, uważając, aby docisnąć ciasto do pokrywki naczynia.
Umieść garnek na środkowej półce piekarnika, aby gotować przez 12 godzin.
Dwanaście godzin później lub następnego ranka odcedź zawartość: jeśli użyłeś kłusaków, zdejmij nogi i odłóż mięso. Używając Sitka, naciśnij na warzywa z tyłu łyżki, aby wyodrębnić wszystkie soki przed odrzuceniem. Zostaw pyski takie, jakie są.
Wieprzowinę pokroić na mniejsze kawałki.
Flaczki i mięso umieścić w głębokiej misce i odstawić.
Pozwól, aby tłuszcz urósł do powierzchni płynu do gotowania. Odtłuścić i wyrzucić cały tłuszcz.
Odtłuszczoną ciecz umieścić w głębokim rondlu i gotować, odtłuszczając, aż zmniejszy się do 3 szklanek gęstego, mięsistego bulionu.
Wlać bulion na flaki i świńskie stopy.
Podawać na gorąco, z dużą ilością dobrego chrupiącego chleba na boku, aby zatopić soki mięsne.
Jeśli nie od razu, przykryć miskę i przechowywać w lodówce do 3 dni.