Nantucket Sos Żurawinowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sosu żurawinowego Nantucket. Ten przepis sprawia, że 7 porcji z 119 kalorii, 0g białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz brązowy cukier, masło, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Ciasto Żurawinowe Nantucket, Cranberry Nantucket Pie (Ciasto), oraz Tarta Żurawinowa Nantucket.
Instrukcje
Na patelni umieścić sok pomarańczowy, syrop klonowy, melasę, brązowy cukier, masło i sól. Gotować na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień do minimum i wymieszać z żurawiną. Gotować, aż żurawina pop, o 10 protokół. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Gotować i mieszać, aż mieszanina zmniejsza się do około 1 3/4 szklanki, o 10 protokół. Schłodzić, przykryć i przechowywać w lodówce do czasu potrzeby.