Nana Dot ' s Irish Soda Bread

Nana Dot ' s Irish Soda Bread
Irlandzki chleb sodowy Nana Dot jest Wegetariańskie przepis z 16 porcjami. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 179 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz rodzynki, sól, sodę oczyszczoną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 73 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest idealny do dzień św. Patryka. Sprawdza się jako bardzo niedrogi posiłek poranny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 27%. Spróbuj Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, Wyznanie # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalonym ... irlandzkim pszennym chlebem sodowym, oraz Irlandzki Chleb Sodowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Posmaruj 2 blachy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Wymieszać razem mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, sól i cukier w dużej misce, aż równomiernie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Pokroić w maśle za pomocą blendera do ciast lub rąk, aż mieszanina przypomina grubą mączkę kukurydzianą. Wymieszaj rodzynki, porzeczki i kminek, a następnie zrób studzienkę w środku i wlej mleko i ocet. Mieszaj łyżką, aż suche składniki zostaną zwilżone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
PorzeczkiPorzeczki
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Obrócić ciasto na dobrze posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i delikatnie zagnieść 8 do 10 razy. Ciasto podzielić na dwie kulki i ułożyć na przygotowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
5
Piec w nagrzanym piekarniku przez 15 minut, następnie zmniejszyć ogień do 375 stopni F (190 stopni C) i piec, aż wierzch chleba będzie złoty kolor, o 15 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Procent TłuszczuProcent Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn