Nana Dot ' s Irish Soda Bread
Irlandzki chleb sodowy Nana Dot jest Wegetariańskie przepis z 16 porcjami. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 179 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz rodzynki, sól, sodę oczyszczoną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 73 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest idealny do dzień św. Patryka. Sprawdza się jako bardzo niedrogi posiłek poranny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 27%. Spróbuj Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, Wyznanie # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalonym ... irlandzkim pszennym chlebem sodowym, oraz Irlandzki Chleb Sodowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Posmaruj 2 blachy do pieczenia.
Wymieszać razem mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, sól i cukier w dużej misce, aż równomiernie wymieszać.
Pokroić w maśle za pomocą blendera do ciast lub rąk, aż mieszanina przypomina grubą mączkę kukurydzianą. Wymieszaj rodzynki, porzeczki i kminek, a następnie zrób studzienkę w środku i wlej mleko i ocet. Mieszaj łyżką, aż suche składniki zostaną zwilżone.
Obrócić ciasto na dobrze posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i delikatnie zagnieść 8 do 10 razy. Ciasto podzielić na dwie kulki i ułożyć na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 15 minut, następnie zmniejszyć ogień do 375 stopni F (190 stopni C) i piec, aż wierzch chleba będzie złoty kolor, o 15 minut więcej.