Nana Dot ' s Irish Soda Bread

Nana Dot ' s Irish Soda Bread
Irlandzki chleb sodowy Nana Dot jest Wegetariańskie przepis z 16 porcjami. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 179 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz rodzynki, sól, sodę oczyszczoną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 73 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest idealny do dzień św. Patryka. Sprawdza się jako bardzo niedrogi posiłek poranny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 27%. Spróbuj Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, Wyznanie # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalonym ... irlandzkim pszennym chlebem sodowym, oraz Irlandzki Chleb Sodowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Posmaruj 2 blachy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Wymieszać razem mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, sól i cukier w dużej misce, aż równomiernie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Pokroić w maśle za pomocą blendera do ciast lub rąk, aż mieszanina przypomina grubą mączkę kukurydzianą. Wymieszaj rodzynki, porzeczki i kminek, a następnie zrób studzienkę w środku i wlej mleko i ocet. Mieszaj łyżką, aż suche składniki zostaną zwilżone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
PorzeczkiPorzeczki
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Obrócić ciasto na dobrze posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i delikatnie zagnieść 8 do 10 razy. Ciasto podzielić na dwie kulki i ułożyć na przygotowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
5
Piec w nagrzanym piekarniku przez 15 minut, następnie zmniejszyć ogień do 375 stopni F (190 stopni C) i piec, aż wierzch chleba będzie złoty kolor, o 15 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn