Naleśniki żurawinowo-pomarańczowe
Naleśniki żurawinowo-pomarańczowe zajmują od początku do końca około 25 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 13 g białka , 17 g tłuszczu i łącznie 476 kalorii . Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 1,78 USD za porcję. Ten przepis z Taste of Home wymaga syropu klonowego, cukru, żurawiny i skórki pomarańczowej. Świetnie sprawdza się jako niedrogie śniadanie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 45% , to danie jest całkiem dobre. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj Naleśniki żurawinowo-pomarańczowe z syropem żurawinowo-klonowym , Naleśniki żurawinowo-pomarańczowe i Naleśniki pomarańczowo-żurawinowe .
Instrukcje
W małym rondlu zagotuj żurawinę, sok pomarańczowy i cukier. Zredukować ciepło; dusić bez przykrycia przez 5 minut. Lekko ostudzić. Łyżką cedzakową usuń 1/4 szklanki żurawiny; odłożyć na bok.
W blenderze zmiksuj mieszankę żurawinową na gładką masę.
Przełożyć do małej miski; wymieszać z syropem klonowym i zarezerwowaną żurawiną. Trzymaj się ciepło.
W dużej misce wymieszaj masę ciasteczkową, cukier i proszek do pieczenia. W drugiej misce wymieszaj jajka, żółtko, mleko, sok pomarańczowy i skórkę. Wmieszać do suchych składników tylko do połączenia. Dodać posiekaną żurawinę.
Nakładać 1/4 szklanki ciasta na natłuszczoną, gorącą patelnię; obrócić, gdy na wierzchu utworzą się bąbelki. Gotuj, aż druga strona będzie złotobrązowa.
W razie potrzeby udekoruj paskami skórki pomarańczowej.