Naleśniki ziemniaczane Cecylii Roznowskiej Nadziewane boczkiem, pieczarkami i cebulą
Naleśniki ziemniaczane Cecylii Roznowskiej Nadziewane boczkiem, pieczarkami i cebulą mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 365 kalorii, 10g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz olej roślinny, cebulę, bułkę tartą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Francuska Zupa Cebulowa Faszerowane Pieczarki, Serowe pieczarki nadziewane czosnkiem i cebulą, oraz Francuska Zupa Cebulowa Faszerowane Pieczarki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby farsz: Rozgrzej piekarnik do 121°.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać boczek i smażyć, aż będzie ugotowany, ale jeszcze trochę różowy i miękki.
Usuń boczek z patelni (pozostawić olej i tłuszcz na patelni) i, gdy wystarczająco chłodny do obsługi, posiekać go dobrze.
Podczas gdy patelnia jest jeszcze gorąca, dodać cebulę i miejsce na małym ogniu. Gotować, często mieszając, około 2 protokół.
Dodać grzyby i boczek i podnieść ogień do średniej. Doprawić do smaku solą i pieprzem: przykryć patelnię i gotować przez 15 protokół.
Przełożyć farsz do naczynia żaroodpornego i ogrzać w piekarniku.
W międzyczasie zrób naleśniki: zetrzyj ziemniaki na dużych otworach tarki pudełkowej lub na tarce robota kuchennego.
Rozwałkuj ziemniaki w czystym ręczniku kuchennym i wyrwij nadmiar wilgoci.
Ziemniaki przełożyć do miski i wymieszać z jajkiem, bułką tartą, solą i pieprzem do smaku.
Aby ugotować naleśniki, wlać olej do patelni i umieścić na średnim ogniu. Gdy olej jest bardzo gorący, ale nie pali, wlać skąpe 1/4 szklanki ciasta i rozprowadzić ją szpatułką, aż będzie około 6 cali średnicy. Gotować, aż dno jest złoty kolor, o 3 protokół, następnie flip i gotować z drugiej strony, aż rumiane i naleśnik jest lekko chrupiące, o 3 protokół więcej.
Przenieść naleśnik na talerz i umieścić w piekarniku, aby utrzymać ciepło. Powtarzać aż do momentu użycia całego ciasta.
Aby służyć, umieść 1/4 szklanki mieszanki farszu na każdym naleśniku, a następnie złożyć. Posypać śmietaną.
Reprinted with permission from one Big Table: a Portrait of American Cooking by Molly O ' Neill, (C) 2010 Simon & Schuster