Naleśniki Z Mąki Kukurydzianej
Naleśniki kukurydziane to Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 49 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę kukurydzianą, sól, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Naleśniki Z Mąki Kukurydzianej, Naleśniki kukurydziane z Ricottanem i szynką, oraz Taco Enchiladas z naleśnikami kukurydzianymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę, mąkę kukurydzianą i sól połączyć w misce.
Połączyć mleko, białka i jajka w misce; dobrze wymieszać trzepaczką. Stopniowo dodawać do mieszanki mąki, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkości.
Umieść 8-calową patelnię z krepy lub patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu do gorąca.
Wlać skąpe ciasto 1/4 szklanki do patelni; szybko przechylić patelnię we wszystkich kierunkach, więc ciasto pokrywa patelnię cienką warstwą. Gotować około 1 do 2 protokół.
Ostrożnie podnieś krawędź krepy szpatułką, aby sprawdzić doneness. Krepa jest gotowa do obrócenia, gdy można ją poluzować z patelni, a spód jest lekko rumiany. Obrócić naleśniki i gotować przez 15 sekund z drugiej strony.
Kładziemy krepę na ręczniku; chłodno. Powtarzaj procedurę, aż całe ciasto zostanie użyte, mieszając ciasto między naleśnikami. Ułóż naleśniki między pojedynczymi warstwami papieru woskowego lub ręczników papierowych, aby zapobiec przyklejeniu.