Naleśniki z masłem orzechowym i dżemem
Naleśniki z masłem orzechowym i dżemem zajmują około 35 minut od początku do końca. Za 1,05 dolara za porcję otrzymujesz śniadanie dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 531 kalorii , 17 g białka i 32 g tłuszczu . 6 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga cukru, mleka, soli morskiej i masła. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoowowegetariańską . Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 52% , co jest solidne. Wypróbuj Gluten Free Quinoan and Corn Flour Crepes , Salmon and Broccoli Crepes i Nutella Crepes and Ice Cream, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W blenderze wymieszaj jajka, mleko, mąkę, cukier i sól. Miksuj, aż mieszanka utworzy gładkie ciasto.
Rozgrzej 10-calową patelnię nieprzywierającą na średnio-niskim ogniu. Rozpuść 1 kostkę masła na patelni.
Dodaj 1/4 szklanki ciasta i szybko przechyl patelnię, aby równomiernie pokryć dno ciasta. Smaż przez 1 minutę, aż ciasto się zetnie i lekko zrumieni. Używając odpornej na ciepło szpatułki, ostrożnie poluzuj boki i delikatnie obróć naleśnik. Smaż przez 1 minutę. Powtórz z pozostałym ciastem i masłem, układając naleśniki jeden na drugim na talerzu, gdy będą gotowe. Powinno być w sumie 8 lub 9 naleśników.
Dodaj 1 łyżkę masła orzechowego do każdego naleśnika i za pomocą grzbietu łyżki rozprowadź je równomiernie po naleśnikach, pozostawiając brzeg o szerokości 1,25 cm.
Rozsmaruj 2 łyżeczki dżemu na maśle orzechowym. Połóż 5 do 6 jagód wzdłuż środka każdego naleśnika. Złóż naleśnik na pół nad jagodami. Złóż oba końce do środka i kontynuuj zwijanie w kształt rurki. Powtórz z pozostałymi składnikami.
Przekrój każdy naleśnik na pół w poziomie i ułóż na talerzu. Oprósz cukrem pudrem.
Zdjęcie autorstwa Kat Teutsch