Naleśniki z Klonowo-orzechowymi Pralinkami i Creme Fraîche
Need a wegetariański posiłek poranny? Naleśniki z Klonowo-orzechowymi Pralinkami i Crème Fraîche mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.98 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 585 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, syrop klonowy, kawałki orzecha włoskiego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 26 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowane banany z klonowym Creme Fraiche, Ciasto gruszkowo-orzechowe z bitą śmietaną, oraz Tosty Klonowo-cynamonowe z cytrusami i Crème Fraîche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować 1 szklanka syropu klonowego i kawałki orzecha włoskiego w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, o 5 protokół.
Wyjmij z ognia i często mieszaj mieszaninę, aż syrop zacznie mętnieć, około 2 minut.
Wlać mieszaninę na arkusz folii i ostudzić. Pralinkę drobno posiekać.
Ubić mieszankę naleśników, 3/4 szklanki wody i brandy w małej misce, aby utworzyć gładkie cienkie ciasto.
Medium ciepła (7-do 8-cala średnicy) nonstick patelni na średnim ogniu. Dla każdej krepy, patelnia szczotka z olejem i wlać bardzo skąpe 1/4 ciasto Cup, patelnia obrotowa więc ciasto obejmuje dno. Gotować, aż brzegi brązowe, o 40 sekund. Poluzuj krawędzie szpatułką, podnieś i odwróć krepę. Gotować, aż dno brązowieje w miejscach, o 30 sekund. Obróć się na papierowy ręcznik. Powtórz z pozostałym cieście, umieszczając naleśniki między ręcznikami papierowymi.
Naleśniki złożyć na ćwiartki i podzielić na 4 talerze.
Obficie posypać pralinami i skropić crème fraîche i syropem klonowym.
* Sprzedawane w niektórych supermarketach i sklepach z żywnością specjalistyczną.
Jedna porcja zawiera: kalorie (kcal) 557,26; % kalorii z tłuszczu 37,6; tłuszcz (G) 23,36; tłuszcz nasycony (G) 3,95; Cholesterol (mg) 15,93; węglowodany (G) 81,98; błonnik pokarmowy (G) 2,59; cukry ogółem (G) 53,20; węglowodany netto (g) 79,39; Białko (g) 9,34