Naleśniki Z Kaszą Gryczaną
Placki gryczane to śniadanie, które serwuje 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 776 kalorii. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 1313 osób. Udaj się do sklepu i odbierz maślankę, mąkę gryczaną, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Naleśniki Z Kaszą Gryczaną, Naleśniki Z Kaszą Gryczaną, oraz Naleśniki Z Kaszą Gryczaną Z Cukinią.
Instrukcje
Podgrzej dobrze przyprawioną patelnię, patelnię żeliwną lub patelnię bez kija na średnim ogniu. Patelnia lub patelnia powinny być gotowe do ciasta, gdy tylko zostaną wymieszane.
W dużej misce wymieszać suche składniki—mąki, cukier, sól, sodę oczyszczoną.
Na suche składniki wlać roztopione masło i zacząć mieszać.
Jajko ubić widelcem i wymieszać w połowie maślanki.
Dodać maślankę / mieszankę jaj do suchych składników, a następnie powoli dodać resztę maślanki w razie potrzeby, aby uzyskać odpowiednią konsystencję dla ciasta (możesz nie potrzebować całej maślanki, w zależności od rodzaju maślanki używasz i marki mąki).
Mieszaj tylko do momentu, aż wszystko się połączy. Nie przesadzaj! Kilka grudek jest w porządku.
Kadzi ciasto na gorącej patelni: umieścić niewielką ilość (pół łyżeczki) oleju roślinnego na patelni lub patelni i rozprowadzić ją papierowym ręcznikiem do pokrycia.
Kadzi ciasto na gorącej powierzchni do pożądanego rozmiaru, około 4-5 cali szerokości. (Miara 1/4 szklanki będzie Chochla o 4-calowy naleśnik.) Zmniejszyć ciepło do średnio-niskiego. Pozostawić naleśnik gotować przez 2-3 minuty na tej pierwszej stronie.
Odwróć naleśniki na drugą stronę: uważaj na bąbelki na powierzchni naleśnika. Gdy pęcherzyki powietrza zaczną unosić się na powierzchnię w środku naleśnika, Odwróć naleśnik. Gotować przez kolejne 1-2 minuty, lub aż ładnie rumiane.
gotowe naleśniki ciepłe: utrzymuj naleśniki ciepłe na stojaku w piekarniku ustawionym na "ciepłym"lub układaj je na talerzu i przykryj ręcznikiem, aby więcej.
Rozprowadzić więcej oleju na patelni w razie potrzeby między partiami naleśników.
Podawać z masłem i syropem klonowym.