Naleśniki z jagodami
Potrzebujesz wegetariańskiego śniadania lakto ovo? Składane naleśniki z jagodami mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 99 kalorii, 5 g białka i 5 g tłuszczu. Ten przepis służy 12 osobom. Za 44 centy za porcję, ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 14 minut. Ten przepis wypróbowało i polubiło 14 osób. Mieszanka proszku do pieczenia, jagód, soli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 20% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy to Składane ciasto kawowe z jagodami, Naleśniki Strawblunkleberry (naleśniki z posypką truskawkową i jagodową) i Naleśniki z kwaśną śmietaną jagodową z sosem jagodowym.
Instrukcje
W blenderze połącz jajka, twarożek, mąkę, olej, proszek do pieczenia, wanilię i sól. Przykryj i miksuj na wysokich obrotach przez 1 minutę. Zeskrobać z ścianek pojemnika blendera i miksować jeszcze przez kilka sekund. Alternatywnie połącz składniki w misce i dobrze ubij mikserem elektrycznym.
Na każdy naleśnik wlej 1/4 szklanki ciasta na lekko natłuszczoną patelnię lub patelnię grillową ustawioną na średnim ogniu. Smaż, aż zaczną pojawiać się bąbelki, następnie przewróć i usmaż drugą stronę.
W dużym rondlu połącz jagody, cukier, wodę, skrobię kukurydzianą i cynamon. Gotuj na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści; Kontynuuj gotowanie przez kilka minut, aż mieszanina lekko zgęstnieje. Podczas przygotowywania naleśników utrzymuj sos w cieple.
Przed podaniem nałóż około 2 łyżek sosu jagodowego na połowę każdego naleśnika. Złożyć naleśniki na masę jagodową.