Naleśniki z Cukinią Feta
Naleśniki z cukinią i fetą mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dania głównego. Jedna porcja zawiera 281 kalorii , 13 g białka i 18 g tłuszczu . Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 1,43 USD za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup zieloną cebulę, ser feta, miętę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 41% . Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Greckie naleśniki z cukinią z fetą , Naleśniki z fetanem i szpinakiem oraz Pikantne naleśniki nadziewane warzywami z sosem z sera feta .
Instrukcje
W małej misce ubijaj białka, aż utworzą się sztywne szczyty; odłożyć na bok. W dużej misce wymieszaj żółtka, cukinię, ser feta, cebulę, mąkę, miętę, sól i pieprz; dodać białka.
Na dużej patelni rozgrzej 2 łyżeczki oleju na średnim ogniu; wrzuć cztery 1/3 szklanki ciasta na patelnię. Smaż przez 2 minuty z każdej strony lub do złotego koloru. Powtórz tę czynność, wykonując jeszcze dwie porcje z pozostałego oleju i ciasta.