Naleśniki Wypełnione Malinami
Naleśniki wypełnione malinami mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 327 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jeśli masz cukier, cukier puder, fasola waniliowa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 17 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 15%. Podobne przepisy to Naleśniki wypełnione dżemem, Naleśniki Z Kiełbasą, oraz Naleśniki wypełnione kiszoną kapustą.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Świeże maliny i cukier waniliowy, przepis poniżej
W przypadku naleśników: Rozgrzej piekarnik do 150 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
W blenderze dodać jajka, mleko, mąkę, cukier i sól. Mieszaj, aż mieszanina utworzy gładkie ciasto. Rozgrzej 10-calową nieprzywierającą patelnię lub patelnię na średnim ogniu.
Dodaj 1 kostkę masła do patelni. Gdy masło się stopi, dodaj 1/4 szklanki ciasta i szybko przechyl patelnię, tworząc równomierną powłokę ciasta na dnie patelni. Gotować przez 1 minutę, aż zestaw i lekko rumiane. Używając żaroodpornej szpatułki, ostrożnie poluzuj boki i delikatnie odwróć krepę. Gotować przez 1 minutę. Powtórzyć z pozostałym masłem i ciasto. W małej misce wymieszać dżem i ekstrakt waniliowy. Używając 1-łyżeczki miarki, łyżeczka 2 łyżeczki mieszanki dżemu do środka każdej krepy. Używając tylnej części łyżki, rozłóż dżem równomiernie na naleśnikach, pozostawiając 1/2-calową granicę. Zaczynając od najbliższej krawędzi, Zwiń naleśniki w kształty rurki. Ułożyć naleśniki na przygotowanej blasze do pieczenia i wstawić do ciepłego piekarnika na 20 minut, aż będą gotowe do podania.
W przypadku bitej śmietany: w dużej misce do mieszania ubij ciężką śmietanę, aż uformuje miękki szczyt.
Dodać cukier puder i wanilię. Kontynuuj bicie, aż krem utrzyma sztywne szczyty.
Naleśniki przełożyć na półmisek i posypać cukrem waniliowym.
Podawać z bitą śmietaną i świeżymi malinami.
Dodaj cukier do miski robota kuchennego. Używając noża do parowania, pokrój fasolę wanilii na pół, wzdłuż i zeskrobaj nasiona.
Dodać nasiona wanilii do cukru. Pulse 10 do 15 razy, aż wanilia i cukier są połączone.
Wyciąć pustą wanilię na 1-calowe kawałki i dodać do szklanego słoika.
Dodaj cukier waniliowy do słoika i zapieczętuj. Przed użyciem wstrząsnąć słoikiem.