Naleśniki pełnoziarniste z orzechową polewą

Naleśniki pełnoziarniste z orzechową polewą
Pełnoziarniste naleśniki z orzechową Polewą to Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 503 kalorie, 19g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 8 smakoszy i kucharzy. Dobrze sprawdza się jako poranny posiłek. Jeśli masz migdały, pestki dyni, niskotłuszczowe mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 minuty. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Pełnoziarniste naleśniki jabłkowe z orzechową polewą, Naleśniki pszenno-migdałowe z polewą jabłkowo-granatową, oraz Placek jabłkowy z orzechową kruszonką owsianą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Dodać polewa: w dużej patelni, tosty migdały i pestki dyni na średnim ogniu, mieszając, przez około 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki DyniZielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki Dyni
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodać nasiona słonecznika i gotować, mieszając, przez 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona SłonecznikaNasiona Słonecznika
4
Dodać nasiona sezamu na patelnię. Przykryć i gotować, potrząsając patelnią, aż nasiona zostaną upieczone, o 30 sekund więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Przenieś prażone orzechy i nasiona do średniej wielkości miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Dodać kiełki pszenicy. Wymieszać z syropem i szczyptą soli i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki PszenicyKiełki Pszenicy
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
1
Włóż jabłko do miski odpornej na działanie mikrofal, szczelnie przykryj folią i włącz kuchenkę mikrofalową, aż zmięknie, około 2 minut. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
W dużej misce ubijamy mąki, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. W małej misce ubijamy jajka, maślankę, 1/2 szklanki mleka i miodu. Powoli ubijać mieszaninę jaj na suche składniki, mieszając, aż tylko połączone. Jeśli ciasto wydaje się zbyt grube, dodać tyle pozostałej 1/4 szklanki mleka, jak to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Spryskaj dużą patelnię nieprzywierającą sprayem do gotowania i podgrzej na średnim ogniu. Łyżka około 1/4 szklanki ciasta na naleśnik do patelni i top każdy naleśnik z czubatą łyżką ugotowanego jabłka. Flip gdy wierzchołki naleśnika są pokryte pęcherzyków i krawędzie wyglądają gotowane, o 2 protokół. Gotować, aż naleśniki są złociste i gotowane przez, dodatkowy 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Podawać natychmiast lub przenieść gotowane naleśniki do naczynia żaroodpornego i ogrzać w rozgrzanym piekarniku 250 stopni F, podczas gdy reszta. Aby służyć, zorganizować 3 naleśniki na talerzu i posypać każdą porcję z 1/4 szklanki polewy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Podawać z dodatkiem syropu klonowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
TrudnośćŚredni
Gotowe W24 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn