Naleśniki nadziewane serem lub orzechami (Atayef)
Naleśniki z serem lub orzechami (Atayef) mogą być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten poranny posiłek ma 234 kalorie, 3G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 24. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką ser akkawi, sól, wodę z kwiatu pomarańczy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Naleśniki nadziewane serem lub orzechami (Atayef), Naleśniki wypełnione dżemem, oraz Naleśniki wypełnione kiszoną kapustą.
Instrukcje
Aby przygotować nadzienie orzechowe, wymieszaj orzechy włoskie, cukier,skórkę, cynamon i wodę z kwiatu pomarańczy. Odstawić. Aby przygotować nadzienie serowe, zaczynam proces przedwczoraj. Odsączyć ser akkawi przez krojenie cienkie i zanurzenie w zimnej wodzie, pozostawiając go do namoczenia.
Spuścić i zmienić wodę ponownie PO1 godzina, powtarzając pięć lub sześć razy, aby pozbyć się wszystkich thesalt. Smak sera przed użyciem, aby zapewnić brak słonościpozostaje.
Wymieszać 2 sery, cukier i wodę różaną i ustawić asidein durszlak do odsączenia nadmiaru wody.
Mąkę przełożyć do dużej miski.
Wymieszać sól, cukier i drożdże.
Wlać wodę stopniowo i energicznie ubić trzepaczką.
Ubij sodę oczyszczoną. Ciasto powinno być kremowe ipłynna. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę.
Rozłóż ręcznik bez kłaczków aclean na prześcieradle z ciastkami i odstaw na bok.
Ciepła anonstick patelnia z grubym dnem.
Ubijaj ciasto trochę przed chochlą 1/4 szklanki na patelni, aby uzyskać 4-calowe dyski. Gotuj tylko z jednej strony. Bąbelki zaczną się tworzyć; są gotowe, gdy nie ma więcej błyszczących mokrych plam na górze (około 1-2 minut).
Umieść każdy atayef, rumiany bok w dół, na ręczniku do całkowitego ostygnięcia.
Weź jeden atayef i weź go do ręki. Wypełnij go jednym z wypełnień. Połącz krawędzie, tworząc półksiężyc, szczypiąc się krawędziami z niewielką jędrnością, aby utrzymać wypełnienie zamknięte. Wypełnij pozostałe i odłóż na bok, podczas gdy typrzygotuj swoją " stację roboczą."
Wlać 2 szklanki syropu różanego do miski adeep. Ułóż talerz papierowymi ręcznikami.
Podgrzać olej w rondlu o jasnym dnie do temperatury 177° na termometrze.Smażyć w głębokim tłuszczu nie więcej niż cztery na raz, aż do uzyskania brązowego koloru z obu stron.
Wyjąć łyżką szczelinową i umieścić na ręcznikach papierowych. Gdy jest gorąco, wsuń kilka naraz do chłodnego syropu na 1 minutę, aby wchłonąć.
Usuń za pomocą innej szczelinowej łyżki.
Podawać na gorąco, przyozdobione pistacjami.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Umieść atayef w płytkim naczyniu do pieczenia.
Posmaruj po obu stronach klarowanym masłem.
Bakeuntil złoty i ostry, obracając się w połowie.
Wyjąć i wlać chłodny syrop na gorącym atayef.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Bordeaux, szampan i Biały burgund to moje najlepsze propozycje dla francuskiego. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Jedno wino, którego możesz spróbować to Mouton Cadet Bordeaux Rouge. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Mouton Cadet Bordeaux Rouge]()
Mouton Cadet Bordeaux Rouge
Gęsta czerwień z wyraźnym fioletowym odcieniem. Nos jest wyrazisty i złożony, bogaty w świeże i dojrzałe aromaty owocowe, zwłaszcza wiśni czerwonej i wiśni morello, z odrobiną przypraw. Atak na owoce jest bogaty i elastyczny, środkowe podniebienie pełne i owocowe na jedwabistych taninach. Pokazując atrakcyjną długość na podniebieniu, ma świeże i pikantne wykończenie, które wyraża typowy charakter merlota i bardzo wysoką jakość vintage.