Naleśnik z piekarnika z jabłkami
Naleśnik z piekarnika z jabłkami jest wegetariańska przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 319 kalorii, 14g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 13% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką jabłko, mleko, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Działa dobrze jako poranny posiłek. 11 osób ucieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Naleśnik z piekarnika z jabłkami, Naleśniki z jabłkami i śmietaną, oraz Naleśnik sufletowy z cynamonowymi jabłkami podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). W dużej żeliwnej patelni rozgrzej masło i jabłka razem w piekarniku podczas podgrzewania. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż jabłka zaczną mięknąć.
Podczas gotowania jabłek umieść jajka, mąkę i mleko w blenderze lub robocie kuchennym i puree, aż będzie gładkie.
Wlać ciasto na jabłka na rozgrzanej patelni i krótko wymieszać, aby zmiksować z jabłkami. Przełóż patelnię do piekarnika i gotuj przez 15 minut. Zmniejszyć ogień do 375 stopni i piec jeszcze 10 minut, aż złocisto brązowy.