Naleśniki Bananowo-Orzechowe
Naleśniki bananowo-orzechowe to Wegetariańskie przepis z 27 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 167 kalorii. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako bardzo niedrogi posiłek poranny. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, sodę oczyszczoną, banany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 49 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Naleśniki Bananowo-Orzechowe, Naleśniki Bananowo-Orzechowe, oraz Naleśniki Bananowo-Orzechowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jajka ubić w średniej misce ręcznym trzepakiem, aż będą puszyste. Ubić w mące, maślance, puree bananowe, cukrze, oleju, proszku do pieczenia, sodzie oczyszczonej i soli, aż będzie gładka. Wymieszać z orzechami pekan. (W przypadku cieńszych naleśników mieszamy dodatkowo 1-2 łyżki mleka.)
Griddle ciepła do 191° lub patelni ciepła na średnim ogniu. W razie potrzeby posmarować masłem. (Aby przetestować patelnię, posypać kilkoma kroplami wody. Jeśli bąbelki skakać, ciepło jest w sam raz.)
Na każdy naleśnik wlać nieco mniej niż 1/4 szklanki ciasta z filiżanki lub dzbanka na gorącą patelnię. Naleśniki gotować, aż nadmuchane i osuszyć na brzegach. Obrócić i gotować inne strony do złotego koloru.
Naleśniki podawać z pokrojonymi w plasterki bananami i połówkami truskawek.
Mżawka z syropem. Top z bitą śmietaną; posypać gałką muszkatołową.