Najładniejsza taca-pieczona cytrynowa podeszwa
Najładniejsza taca-pieczona sola cytrynowa to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 175 kalorii, 2G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, dymkę, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Jamie Oliver ma 308 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Pieczona Nadziewana Cytrynowa Podeszwa, Letnia taca-pieczony łosoś, oraz Pieczony Kurczak Stroganoff.
Instrukcje
To naprawdę proste. Najpierw umyj swoją rybę, a następnie ostrym nożem przebij każdą rybę aż do kości w odstępach 2,5 cm/1 cal po obu stronach. Pozwala to na przenikanie smaku ryby i pozwala na wydostanie się soków z ryb. Rozgrzej piekarnik do 200C / 204° / Gaz
Zrób sobie miskę i dodaj do niej pomidory, czosnek, oregano lub bazylia, dymkę,ocet balsamiczny, szczyptę soli i pieprzu oraz skórkę i sok z 1 cytryny. Poluzować z kilkoma dobrymi łyżkami oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i dobrze wymieszać, a następnie rozprowadzić na dnie dużej tacy do pieczenia. Użyj jednego, który zmieści wszystkie 4 Ryby dość ciasno (lub możesz użyć dwóch mniejszych tacek).
Umieść rybę na górze do ogona. Teraz dodaj oliwki, pietruszkę, sok i skórkę z drugiej cytryny do miski, w której były pomidory. Poluzuj z odrobiną oliwy z oliwek, a następnie podziel tę mieszankę między ryby, umieszczając równą ilość na środku każdej z nich. Gotować w rozgrzanym piekarniku przez 12 do 15 minut, w zależności od wielkości ryby. Aby sprawdzić, czy są zrobione, weź końcówkę noża i wepchnij go w najgrubszą część ryby. Po zakończeniu ciało łatwo odciągnie się od kości.Po ugotowaniu wyjmij rybę z piekarnika i pozwól im odpocząć przez 3 lub 4 minuty, podczas gdy goście będą przy stole, podasz im Wino i ubierzesz sałatkę. Potem możesz wrócić do ryby. Podziel je przy stole na 4 talerze, upewniając się, że każdy dostaje pomidory i sok łyżką na wierzchu ryby. Cudownie! z obiadów Jamiego